П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯку овочеву зелень слід їсти після 50-річного віку: вона дуже корисна

Яку овочеву зелень слід їсти після 50-річного віку: вона дуже корисна

Этот материал также доступен на русском языке
Загалом усі фрукти та овочі корисні для здоров'я — саме тому Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує їсти їх регулярно.

Але є один тип овочевої зелені, який, як стверджують дієтологи, слід обов’язково включити в свій раціон після того, як вам виповниться 50 років.

Яку овочеву зелень слід їсти після 50-річного віку

Експерти кажуть, якщо їм скажуть вибрати один овоч, то вони оберуть листову зелень, особливо шпинат. Причина, через яку дієтологи рекомендують шпинат тим, кому за 50, полягає в тому, що листова зелень є добрим джерелом поживних речовин, а саме кальцію, вітаміну B12 та калію.

Пояснюється, що людям похилого віку потрібно більше кальцію, щоб підтримувати щільність кісток, більше вітаміну B12 через те, що його засвоєння зазвичай знижується з віком.

При цьому не варто забувати про збалансовану дієту загалом. Одним шпинатом у житті не обійтися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні