Як вважають дієтологи та інші фахівці в галузі харчування, саме заморожені фрукти корисніші, ніж інші види заготовок, оскільки вони зберігають більшість цінних речовин.
Крім того, заморожені фрукти і ягоди вигідно відрізняються від варення і компотів, оскільки містять значно менше цукру, а отже, і калорій.
Як заморожувати плоди?
- Для заморожування потрібно відбирати плоди тільки високої якості – незрілі, м’яті або підгнили для цього не годяться.
- Найбільш підходящими для заморозки є полуниця, журавлина, брусниця, чорниця, черешня, вишня, лохина, ожина, малина, чорна смородина, жимолость. Втім, заморожувати можна будь-які види фруктів та ягід, за винятком червоної смородини.
- Термін зберігання заморожених ягід становить один рік.