Лікар-дієтолог Олена Соломатина порекомендувала продукти, які підійдуть для пізньої вечері. Також фахівець пояснила, за який час до сну можна їсти.
Експерт попередила, що вечеря не повинна бути щільною, «важкою». Якщо це «важка» вечеря, коли на ніч людина їсть баранину, свинину, яловичину, щось із складним гарніром на кшталт смаженої картоплі, тоді може порушитись сон. А тому в повному обсязі не виробляться гормони, необхідні для відновлення клітин.
Соломатина порадила на ніч не їсти вуглеводи — солодке, випічку. Такі продукти дають енергію, але коли людина спить, організм має відпочивати. Тому надлишки енергії або порушуватимуть сон, або відкладатимуться в жир. У результаті зайва вага.
Експерт наголосила, що проста вечеря має бути приблизно за три години до сну, щільна — за чотири. При цьому краще є щось «легке», білкове.
«Можна випити склянку кефіру, йогурту, кислого молока, з’їсти сир або два яєчні білки. Хтось може з’їсти разом з жовтком, хто не боїться видужати. Щось легке білкове, що легко засвоюється, на ніч непогано їсти, тому що вночі виробляється соматотропний гормон, який здійснює ремонт клітин. А білок є «будівельним матеріалом». Потрібно, щоб білок швидко розщепився та пішов як «будівельний матеріал», а не перетравлювався до ранку. Тому можна не лише сир чи яєчний білок, а й шматочок курячої грудки чи нежирної риби у невеликих кількостях», — розповіла Олена Соломатина.
Багато українських пенсіонерів очікують, що після досягнення 65-річного віку їхня пенсія зросте автоматично. Проте на…
Волоські горіхи можуть втратити смак і аромат, якщо збирати їх неправильно або поспішати зі зберіганням.…
Забудьте про довгі години на кухні – цей десерт готується швидше, ніж ви встигнете заварити…
Традиційне літнє заняття для багатьох українців може обернутися солідними штрафами. До чого варто бути готовим.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від держави. Яким критеріям потрібно відповідати та як зареєструватися.
Сектор газованих напоїв — це одна з найбільш налагоджених систем виробництва в харчовій промисловості. Тут…