Чи це так, і якому впливу піддається організм, коли ми користуємося мікрохвильовкою?
Про НВЧ-печі ходить багато міфів, і головний — твердження, ніби мікрохвильовка викликає онкологічні захворювання і пригнічує імунітет. Насправді кількість радіації, яку випромінює звичайна мікрохвильовка, є дуже малою, і вплив цього приладу можна порівняти з впливом звичайного телевізора.
НВЧ-піч влаштована таким чином, що її промені неспроможні пробитися назовні, а «працюють» лише усередині. Тому при правильному використанні мікрохвильовка абсолютно нешкідлива для людини.
Їжа, приготовлена в мікрохвильовій печі, має ті ж властивості, що і приготована в звичайній сковороді або каструлі, – в ній частково руйнуються вітаміни і корисні речовини. Проте мікрохвильовку краще не використовувати для приготування їжі, її основна функція – розігрів страв і розморожування продуктів.
Небезпеку мікрохвильовка може становити тільки для людей, у яких встановлені кардіостимулятори – їм користування такою піччю протипоказане. Також ніколи не можна відкривати дверцята мікрохвильовки, що працює.
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?