Чи це так, і якому впливу піддається організм, коли ми користуємося мікрохвильовкою?
Про НВЧ-печі ходить багато міфів, і головний — твердження, ніби мікрохвильовка викликає онкологічні захворювання і пригнічує імунітет. Насправді кількість радіації, яку випромінює звичайна мікрохвильовка, є дуже малою, і вплив цього приладу можна порівняти з впливом звичайного телевізора.
НВЧ-піч влаштована таким чином, що її промені неспроможні пробитися назовні, а «працюють» лише усередині. Тому при правильному використанні мікрохвильовка абсолютно нешкідлива для людини.
Їжа, приготовлена в мікрохвильовій печі, має ті ж властивості, що і приготована в звичайній сковороді або каструлі, – в ній частково руйнуються вітаміни і корисні речовини. Проте мікрохвильовку краще не використовувати для приготування їжі, її основна функція – розігрів страв і розморожування продуктів.
Небезпеку мікрохвильовка може становити тільки для людей, у яких встановлені кардіостимулятори – їм користування такою піччю протипоказане. Також ніколи не можна відкривати дверцята мікрохвильовки, що працює.
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.
Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…
Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?
ПФУ оприлюднив приклад, як обчислюється пенсія за віком у 2025 році. Розповідаємо, як дізнатися суму…
В умовах, коли досягнення науковців роблять неможливе можливим, сфера репродуктивної медицини продовжує вражати новими здобутками.
Система стягнення боргів в Україні готується до революційних змін. “Дія” отримає нові функції на списання…