Статті

Тарифи на житлово-комунальні послуги заморозять до кінця року, – Денис Шмигаль

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль .

За словами Дениса Шмигаля, для мешканців України рівень тарифів на послуги ЖКГ мають намір заморозити приблизно до кінця року (але є ймовірність, що навіть до кінця опалювального сезону 2022/2023) – у районі 7,95 гривні за кубометр газу.

Чи буде тепло в українських будинках?

«Російські війська зруйнували понад 200 котелень і дуже пошкодили Кременчуцьку, Чернігівську, Охтирську, Луганську, Сєвєродонецьку ТЕЦ. Пошкоджено сотні ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків вже досягли десятків мільярдів гривень. У цих умовах уряд робить усе, щоб цієї зими всі українці були зі світлом та теплом», – зазначила Денис Шмигаль.

За його словами, ремонтні роботи там, де це можливо, вже розпочалися. Є запевнення, що щодо об’єктів теплопостачання у Чернігові, Кременчуці, Охтирці все буде зроблено вчасно і сотні тисяч наших громадян будуть із теплом узимку.

Щодо ситуації з газом, то завершили опалювальний сезон ми з 9 млрд. кубів у наших газосховищах. Відразу розпочали закачування блакитного палива.

«На 1 червня у наших підземних сховищах зберігається вже 10 млрд. кубічних метрів газу. Це на 7,5%, або на 700 млн. кубів більше, ніж, наприклад, середні показники 2014-2018 років. Уряд прораховує кілька сценаріїв розвитку подій для максимальної готовності до зими. Видобуток газу цього року оцінюємо від 16 до 19 млрд кубів. Споживання від 21 до 24 млрд куб. Відповідно частину газу імпортуватимемо. Домовленості із нашими сусідами на Заході ми теж маємо», сказав прем’єр-міністр.

Також в уряді дали доручення НАК «Нафтогаз», щоб на початок опалювального сезону в газосховищах було не менше 19 млрд кубічних метрів блакитного палива.

Вугілля та електроенергія

Що стосується вугілля та електроенергії. Наразі окуповані Запорізька атомна електростанція, Каховська гідроелектростанція, три ТЕС та близько 40% усіх наших об’єктів відновлюваної енергетики. На частині наших станцій підвезення вугілля заблоковане через загрозу обстрілу, а також є логістичні проблеми та руйнування.

Шмигаль зазначив, що видобуток вугілля на державних шахтах впав приблизно на третину через окупацію частини об’єктів. Але є альтернативні варіанти, і тому на початок опалювального сезону обсяги вугілля на складах уряд планує довести щонайменше 2 млн тонн. Це дозволить забезпечити стабільність постачання як для населення, так і для бізнесу.

Щодо електроенергії. Споживання впало приблизно 30%. Це дозволяє і забезпечити країну, і експортувати електроенергію до європейських країн, через що наші компанії отримують додаткові доходи та експортну виручку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як підключити газопостачання в ушкодженому війною будинку.

Метки: комуналка опалювальний сезон тарифи на газ уряд Шмигаль

Новое на сайте

  • Новини

Незвичайне застосування олії в плодовому саду: ваші дерева вам точно скажуть «спасибі»

Кожен садівник знає, як складно боротися із шкідниками у плодовому саду. Але є один хитрий…

12/05/2024 22:57
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 13 травня

13 травня очікується дощ у центральних, східних, місцями західних областях України.

12/05/2024 21:53
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 13 травня: сонячний шторм поступово зменшує свою міць, але ще триває

Якої сили геомагнітні хвилювання чекатиме цього дня?

12/05/2024 20:59
  • Новини

Знайди змію! Завдання не з легких – попереджаємо відразу

Пройдіть черговий тест на деменцію, порівняйте зі своїми попередніми результатами під час вирішення візуальних головоломок.

12/05/2024 19:56
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 13 по 19 травня: будуйте нові плани та сміливо рухайтеся назустріч змінам

Упродовж тижня енергії планет принесуть чимало вдалих збігів обставин. Будуйте нові плани та сміливо рухайтеся…

12/05/2024 18:52
  • Статті

Непрасована білизна чекає, а отвори на підошві праски забилися: що робити

Час від часу кожна господиня стикається з подібною ситуацією: гора випраної білизни чекає на дошці,…

12/05/2024 17:38