Статті

Незвичайна кава: чому не слід викидати фінікові кісточки

Щоб відчути весь яскравий смак південної сливи, з неї можна приготувати незвичайну каву. Для цього вам знадобляться фінікові кісточки.

Фінікові кісточки для кави

Фініки – вишукані та ніжні ласощі. Коли вони з’являються на столі, іноді можна і не встежити, як на місті смачних плодів залишилася тільки гора кісточок.

Колись, в одній із кав’ярень на ринку Тель-Авіва, моїм друзям подали дуже дивну каву. Власник сказав, що кава така незвичайна тому, що приготована насправді з кісточок фініка. Він навіть поділився рецептом.

Зараз і ви дізнаєтеся про секрет напою, який вразить все своїм смаком.

Приготування

Для початку повністю очистіть фінікові кісточки від залишків м’якоті. Щоб приготувати каву, їх потрібно добре висушити. Викладіть кісточки одним шаром на лист і відправте в духовку, розігріту до 100 градусів. Вони повинні сушитися за такої температури протягом 30 хвилин.

Як і зерна кави, висушені фінікові кісточки підсмажте на сухій сковороді. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Маркером готовності буде поява рум’яного кольору. Також ви можете спробувати розламати кісточку – готова з легкістю розкришиться в руках.

З прожарених фінікових кісточок приготуйте порошок для кави. Для цього розітріть їх у кавомолці. Якщо вона механічна, то порошок потрібно пропустити через неї кілька разів, щоб не залишилося великих шматочків. Електрокавомолка впорається за один підхід. Готовий порошок висипте у турку.

Для порції напою вам знадобиться 2 ч. л. порошку із фінікових кісточок на 250 мл води. Варити його слід так само, як і звичайну каву.

Користь кави з фінікових кісточок

Такий фініковий напій насправді дуже популярний серед корінних жителів пустель. Його вигадали багато століть тому, коли кавові зерна ще не були навіть завезені до Європи. Головним призначенням його було не тільки вгамування спраги та охолодження організму, а й поліпшення травлення. Цьому сприяють спеціальні ферменти у кісточках фініків. Для жителів пустельних регіонів така здатність була особливо важливою через мізерний раціон.

У сучасному світі людині, яка живе на північ, фінікова кава також корисна. Він бадьорить, проте при цьому не містить кофеїну, що добре для серця. Його можна приймати людям з нестерпністю глютена.

Кава з кісточок покращує роботу шлунка та кишечника, прискорюючи обмін речовин, так що вона цілком може бути помічником у регулюванні обміну речовин. Фінікові кісточки ще й багаті на антиоксиданти. Взагалі фінікові кісточки послужать чудовою заміною кавових зерен.

Кава з фінікових кісточок здивує цікавим медовим смаком і фруктовим ароматом. Спробуйте приготувати цей чудовий напій у домашніх умовах, і, можливо, вам більше не захочеться пити звичайну каву.

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10