Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЕвакуація: як безпечно переночувати в автомобілі

Евакуація: як безпечно переночувати в автомобілі

Этот материал также доступен на русском языке
24 лютого Росія напала на нашу країну. Чимало українців масово виїжджають і деяким доводиться ночувати прямо у своїх автомобілях на дорозі.

Майте на увазі, що війна несе низку небезпек, і щоб безпечно переночувати, потрібно дотримуватись певних правил, передає Auto.24tv.

Зручність

Йдеться не стільки про комфорт, скільки про елементарну можливість лежати на рівній поверхні та з вільно протягнутими ногами. Дрімати сидячи не рекомендується, тому що не вдасться нормально відпочити. Але якщо вибору немає, краще розташуватися так, щоб поза відрізнялася від тієї, яку тіло займає під час їзди. Відкиньте спинку сидіння максимально назад, щоб водій зміг прилягти навіть якщо в автомобілі багато людей, тому що від нього залежить безпека всіх пасажирів.

Безпека

Добре продумайте місце, де зупинятиметеся на ночівлю. Непоганою локацією може бути двір багатоповерхівки у населеному пункті або двір приватного будинку, з господарем якого вдасться домовитись. Але не влаштовуйте нічліг біля блокпостів, тому що це місце може бути в зоні особливої уваги противника. Те ж саме можна сказати про розташування військових частин, тимчасові табори військових.

Не отруїтися

Зараз на вулиці досить холодно, тож уночі доведеться прогрівати автомобіль. У жодному разі не спіть з двигуном, тому що вихлопні гази можуть потрапити в салон. Біда в тому, що людина уві сні не помічає чадного газу і смертельно отруюється, так і не прокинувшись. Тому варто завести будильник і прокидатися, скажімо, кожні півтори-дві години, щоби протягом 15 хвилин протопити салон. Звичайно, багато в плані комфорту дасть тепла ковдра або спальний мішок, але про них потрібно подбати ще до виїзду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні