П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБуряк для салату - варимо в целофановому пакеті

Буряк для салату – варимо в целофановому пакеті

Этот материал также доступен на русском языке
Буряк для салату може бути відварений у пакеті, якщо не подобається характерний буряковий запах під час варіння.

І не хочеться постійно відмивати каструлю. Пропонуємо оригінальний спосіб варіння буряка для салату в целофановому пакеті.

Як відварюється буряк для салату

1. Ретельно промийте коренеплоди та обсушіть паперовим рушником. Хвостики та шкірку обрізати не треба.
2. Візьміть целофановий пакет, покладіть у нього вимиті коренеплоди та чайну ложку
цукру. Цукор додають для того, щоб буряк у процесі варіння не втратив свого насиченого кольору. Щільно зав’яжіть пакет, попередньо випустивши повітря.
3. У каструлю з окропом обережно покладіть пакет із буряком. Продовжуйте варіння
залежно від розмірів коренеплодів – від 25 до 60 хвилин.
4. Щоб овочі швидше охолодилися, а шкірка легко чистилася, відразу після закінчення
варіння просто в зав’язаному пакеті помістіть буряк у посудину з холодною водою.

Буряк, відварений у пакеті, має насиченіший смак і запах, зберігає яскравий колір,
не стає водянистим при тривалому виварюванні.

Читайте также: Який буряк найкорисніший: сирий, варений чи печений?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні