Статті

Новий рік: чим почастувати гостей?

Курячі стегенця з апельсинами

Курячі стегенця – 6 штук, великий апельсин – 1 штука, часник – 2 головки, мед, спеції, чебрець, бадьян, коріандр і кунжут – за смаком.

М’ясо обмазати медом зі спеціями, накрити харчовою плівкою та помістити в холодильник на добу. Деко змастити олією, на дно покласти нарізаний кружальцями апельсин, додати розрізаний на частини часник, чебрець, зірочку бадьяна та коріандр. Курячі стегенця разом з маринадом покласти на деко. Накрити фольгою та запікати в духовці до готовності. Готову страву подати з часточками свіжого апельсина і зверху посипати кунжутом.

Мандарини у пряному сиропі

Мандарини – 8 штук, вода – 300 мл, цукор – 150 г, шафран – чайна ложка, бадьян – 2 зірочки, кориця – 2 палички.

Воду з цукром довести до кипіння та проварити ще п’ять хвилин. Додати спеції й далі варити, аж поки сироп загусне. Після цього замочити в ньому очищені від шкірки мандарини і залишити на добу. Подати мандарини в сиропі з горіхами, фруктами або морозивом.

Сирна намазка «Сніговик»

Вершковий або кисломолочний сир – 350 г, твердий сир – 150 г, цибуля – 1 штука, половина огірка, перо зеленої цибулі, гілочки петрушки, перець горошком, цедра лимона та сіль – за смаком.

Вершковий сир змішати з дрібно тертим твердим сиром (100 грамів). Туди ж покласти натерту цибулю, цедру лимона та сіль. Все ретельно перемішати і поставити в холодильник на кілька годин. Сирну масу поділити і скотити у дві кулі – одну більшу, другу меншу. Обидві кулі обваляти в решті тертого сиру і поставити одна на другу, щоб вийшов сніговик. Далі з перцю горошком зробити сніговику очі та гудзики, зі шматочка моркви – ніс, з гілочок петрушки – руки, з кінчика огірка – шапочку, а з пера зеленої цибулі – шарфик. Сніговика подати з нарізним багетом.

Новорічний пунш

Апельсин – 2 штуки, лимон – 1 штука, яблуко – 1 штука, журавлина – 500 г, корінь імбиру – невеликий шматочок, цукор – 200 г, кориця – 2 палички, ванілін, гвоздика та горошини запашного перцю – за смаком.

Імбир нарізати скибочками, апельсини та лимон зі шкіркою розрізати на шість частин. Яблуко розрізати на чотири частини та видалити серцевину. У велику каструлю помістити всі інгредієнти разом із журавлиною. Залити двома літрами холодної води, накрити кришкою та довести на середньому вогні до кипіння. Зняти з вогню і, не знімаючи кришки, дати охолонути напою. Далі процідити, покласти в келихи скибки цитрусових і залити пунш.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Українці отримають готівку на оплату комунальних послуг: розрахунок буде зроблено з травня

Кому субсидію у неопалювальному сезоні призначать автоматично, а хто для цього має подати заяву.

02/05/2024 13:13
  • Новини

Ощадбанк запроваджує обов’язкову ідентифікацію для пенсіонерів — кого це торкнеться

Хто має обов'язково пройти ідентифікацію в Ощадбанку і як це зробити.

02/05/2024 12:36
  • Новини

Почалася реєстрація на грошову допомогу: як отримати виплати

Благодійна організація надає деяким категоріям українців по 6600 гривень. Що потрібно для отримання виплат.

02/05/2024 11:36
  • Новини

Найкраща риба для пенсіонерів – і ціни не кусаються, і корисна для здоров’я та самопочуття

Щоб раціон був збалансованим, у ньому обов'язково має бути риба. Але не вся риба корисна,…

02/05/2024 11:16
  • Новини

Українців можуть змусити сплачувати борги родичів: відмовитись не можна

Хто саме має виплачувати борги родичів і чому не можна буде відмовитись.

02/05/2024 10:42
  • Новини

Чим великодня паска відрізняється від панеттоне і яка випічка смачніша

У магазинах та на ринках перед Великоднем можна зустріти не лише паски, а й панеттоне…

02/05/2024 09:54