Статті

Новий рік: чим почастувати гостей?

Курячі стегенця з апельсинами

Курячі стегенця – 6 штук, великий апельсин – 1 штука, часник – 2 головки, мед, спеції, чебрець, бадьян, коріандр і кунжут – за смаком.

М’ясо обмазати медом зі спеціями, накрити харчовою плівкою та помістити в холодильник на добу. Деко змастити олією, на дно покласти нарізаний кружальцями апельсин, додати розрізаний на частини часник, чебрець, зірочку бадьяна та коріандр. Курячі стегенця разом з маринадом покласти на деко. Накрити фольгою та запікати в духовці до готовності. Готову страву подати з часточками свіжого апельсина і зверху посипати кунжутом.

Мандарини у пряному сиропі

Мандарини – 8 штук, вода – 300 мл, цукор – 150 г, шафран – чайна ложка, бадьян – 2 зірочки, кориця – 2 палички.

Воду з цукром довести до кипіння та проварити ще п’ять хвилин. Додати спеції й далі варити, аж поки сироп загусне. Після цього замочити в ньому очищені від шкірки мандарини і залишити на добу. Подати мандарини в сиропі з горіхами, фруктами або морозивом.

Сирна намазка «Сніговик»

Вершковий або кисломолочний сир – 350 г, твердий сир – 150 г, цибуля – 1 штука, половина огірка, перо зеленої цибулі, гілочки петрушки, перець горошком, цедра лимона та сіль – за смаком.

Вершковий сир змішати з дрібно тертим твердим сиром (100 грамів). Туди ж покласти натерту цибулю, цедру лимона та сіль. Все ретельно перемішати і поставити в холодильник на кілька годин. Сирну масу поділити і скотити у дві кулі – одну більшу, другу меншу. Обидві кулі обваляти в решті тертого сиру і поставити одна на другу, щоб вийшов сніговик. Далі з перцю горошком зробити сніговику очі та гудзики, зі шматочка моркви – ніс, з гілочок петрушки – руки, з кінчика огірка – шапочку, а з пера зеленої цибулі – шарфик. Сніговика подати з нарізним багетом.

Новорічний пунш

Апельсин – 2 штуки, лимон – 1 штука, яблуко – 1 штука, журавлина – 500 г, корінь імбиру – невеликий шматочок, цукор – 200 г, кориця – 2 палички, ванілін, гвоздика та горошини запашного перцю – за смаком.

Імбир нарізати скибочками, апельсини та лимон зі шкіркою розрізати на шість частин. Яблуко розрізати на чотири частини та видалити серцевину. У велику каструлю помістити всі інгредієнти разом із журавлиною. Залити двома літрами холодної води, накрити кришкою та довести на середньому вогні до кипіння. Зняти з вогню і, не знімаючи кришки, дати охолонути напою. Далі процідити, покласти в келихи скибки цитрусових і залити пунш.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень із 7 по 13 липня: світ змінює мову, і нам важливо навчитися говорити нею

Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…

06/07/2025 20:42
  • Новини

Смачний, корисний, освіжаючий десерт – найкраще, що можна придумати у спекотні літні дні

Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…

06/07/2025 19:48
  • Статті

Чому важливо молитися святим: уроки православної традиції

У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…

06/07/2025 18:56
  • Статті

Як дожити до 90: що справді впливає на тривалість життя

Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…

06/07/2025 17:59
  • Новини

Закон, який може позбавити українців останнього житла: як працює система домогосподарств

Скандальний закон, ухвалений без особливої ​​уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…

06/07/2025 16:59
  • Новини

Якщо ви запідозрили інтернет-шахрайство: як подати заяву до кіберполіції

Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.

06/07/2025 15:56