Статті

Новий рік: чим почастувати гостей?

Курячі стегенця з апельсинами

Курячі стегенця – 6 штук, великий апельсин – 1 штука, часник – 2 головки, мед, спеції, чебрець, бадьян, коріандр і кунжут – за смаком.

М’ясо обмазати медом зі спеціями, накрити харчовою плівкою та помістити в холодильник на добу. Деко змастити олією, на дно покласти нарізаний кружальцями апельсин, додати розрізаний на частини часник, чебрець, зірочку бадьяна та коріандр. Курячі стегенця разом з маринадом покласти на деко. Накрити фольгою та запікати в духовці до готовності. Готову страву подати з часточками свіжого апельсина і зверху посипати кунжутом.

Мандарини у пряному сиропі

Мандарини – 8 штук, вода – 300 мл, цукор – 150 г, шафран – чайна ложка, бадьян – 2 зірочки, кориця – 2 палички.

Воду з цукром довести до кипіння та проварити ще п’ять хвилин. Додати спеції й далі варити, аж поки сироп загусне. Після цього замочити в ньому очищені від шкірки мандарини і залишити на добу. Подати мандарини в сиропі з горіхами, фруктами або морозивом.

Сирна намазка «Сніговик»

Вершковий або кисломолочний сир – 350 г, твердий сир – 150 г, цибуля – 1 штука, половина огірка, перо зеленої цибулі, гілочки петрушки, перець горошком, цедра лимона та сіль – за смаком.

Вершковий сир змішати з дрібно тертим твердим сиром (100 грамів). Туди ж покласти натерту цибулю, цедру лимона та сіль. Все ретельно перемішати і поставити в холодильник на кілька годин. Сирну масу поділити і скотити у дві кулі – одну більшу, другу меншу. Обидві кулі обваляти в решті тертого сиру і поставити одна на другу, щоб вийшов сніговик. Далі з перцю горошком зробити сніговику очі та гудзики, зі шматочка моркви – ніс, з гілочок петрушки – руки, з кінчика огірка – шапочку, а з пера зеленої цибулі – шарфик. Сніговика подати з нарізним багетом.

Новорічний пунш

Апельсин – 2 штуки, лимон – 1 штука, яблуко – 1 штука, журавлина – 500 г, корінь імбиру – невеликий шматочок, цукор – 200 г, кориця – 2 палички, ванілін, гвоздика та горошини запашного перцю – за смаком.

Імбир нарізати скибочками, апельсини та лимон зі шкіркою розрізати на шість частин. Яблуко розрізати на чотири частини та видалити серцевину. У велику каструлю помістити всі інгредієнти разом із журавлиною. Залити двома літрами холодної води, накрити кришкою та довести на середньому вогні до кипіння. Зняти з вогню і, не знімаючи кришки, дати охолонути напою. Далі процідити, покласти в келихи скибки цитрусових і залити пунш.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Коли стартує «Тисяча від Зеленського»: уряд назвав дату початку виплат

Кабмін готується до пікового навантаження. Чому заяви варто подати до Різдва?

23/11/2025 15:00
  • Новини

Понаднормовий стаж у 2026 році: кому і скільки додадуть до пенсії

Нові правила для пенсіонерів у наступному році. Надбавки, стаж і межі виплат.

23/11/2025 14:00
  • Новини

Роз’яснення Пенсійного фонду: кому держава компенсує до 100% вартості “комуналки”

В Україні можна отримати пільги на оплату комунальних послуг у повному обсязі. Ось повний перелік…

23/11/2025 13:00
  • Статті

Який купити кораблик для підгодовування

Привіт! На зв'язку Владислав - засновник і керівник магазину Кораблик Рибака. З 2017 року ми…

23/11/2025 12:19
  • Новини

«Ощадбанк» попередив про критичний термін: кому доведеться негайно перевипустити картку

Автопродовження скасовано. У фінустанові назвали категорії клієнтів, яким автоматично не перевипустять картки.

23/11/2025 12:00
  • Новини

Спадщина з пасткою — коли вигідніше сказати “ні” майну

Отримати майно чи борги? Як спадщина може перетворитися на фінансовий тягар?

23/11/2025 11:00