Курячі стегенця – 6 штук, великий апельсин – 1 штука, часник – 2 головки, мед, спеції, чебрець, бадьян, коріандр і кунжут – за смаком.
М’ясо обмазати медом зі спеціями, накрити харчовою плівкою та помістити в холодильник на добу. Деко змастити олією, на дно покласти нарізаний кружальцями апельсин, додати розрізаний на частини часник, чебрець, зірочку бадьяна та коріандр. Курячі стегенця разом з маринадом покласти на деко. Накрити фольгою та запікати в духовці до готовності. Готову страву подати з часточками свіжого апельсина і зверху посипати кунжутом.
Мандарини – 8 штук, вода – 300 мл, цукор – 150 г, шафран – чайна ложка, бадьян – 2 зірочки, кориця – 2 палички.
Воду з цукром довести до кипіння та проварити ще п’ять хвилин. Додати спеції й далі варити, аж поки сироп загусне. Після цього замочити в ньому очищені від шкірки мандарини і залишити на добу. Подати мандарини в сиропі з горіхами, фруктами або морозивом.
Вершковий або кисломолочний сир – 350 г, твердий сир – 150 г, цибуля – 1 штука, половина огірка, перо зеленої цибулі, гілочки петрушки, перець горошком, цедра лимона та сіль – за смаком.
Вершковий сир змішати з дрібно тертим твердим сиром (100 грамів). Туди ж покласти натерту цибулю, цедру лимона та сіль. Все ретельно перемішати і поставити в холодильник на кілька годин. Сирну масу поділити і скотити у дві кулі – одну більшу, другу меншу. Обидві кулі обваляти в решті тертого сиру і поставити одна на другу, щоб вийшов сніговик. Далі з перцю горошком зробити сніговику очі та гудзики, зі шматочка моркви – ніс, з гілочок петрушки – руки, з кінчика огірка – шапочку, а з пера зеленої цибулі – шарфик. Сніговика подати з нарізним багетом.
Апельсин – 2 штуки, лимон – 1 штука, яблуко – 1 штука, журавлина – 500 г, корінь імбиру – невеликий шматочок, цукор – 200 г, кориця – 2 палички, ванілін, гвоздика та горошини запашного перцю – за смаком.
Імбир нарізати скибочками, апельсини та лимон зі шкіркою розрізати на шість частин. Яблуко розрізати на чотири частини та видалити серцевину. У велику каструлю помістити всі інгредієнти разом із журавлиною. Залити двома літрами холодної води, накрити кришкою та довести на середньому вогні до кипіння. Зняти з вогню і, не знімаючи кришки, дати охолонути напою. Далі процідити, покласти в келихи скибки цитрусових і залити пунш.
Читайте також:
Виплати для родин померлих військових. Коли від зарплати військовослужбовця нараховують 70%, а коли лише 30%?
За аналізом синоптиків, тривалість зимового періоду в Україні скорочується. Чим це загрожує.
Ціни на землю в Україні змінилися. Де і скільки доведеться заплатити за гектар.
Уряд визнав, що через попередні розрахункові помилки пенсіонери недоотримали значні суми. Кому виплатять компенсації.
Кабмін затвердив законопроєкт про державний бюджет на 2026 рік. Документ передбачає підвищення соціальних стандартів —…
Частина українців, у тому числі особи пенсійного віку, з жовтня має право на отримання нових…