Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯк швидко навести лад у домі

Як швидко навести лад у домі

Этот материал также доступен на русском языке
Давайте розберемося, як прибирати дім, якщо гості прийдуть з хвилини на хвилину.

З чого почати прибирання квартири?

 

Перш ніж кидатися прибирати, зробіть кілька фотографій на свій телефон. Сфотографуйте передпокій, кухню, спальню, вітальню та ванну кімнату. Така техніка допомагає подивитися на звичайне приміщення під іншим кутом.

Подивіться на фотографії: чи здається вам щось явно недоречним? Цілком імовірно, що ви знайдете додаткову річ на фото. Наприклад, спортивна сумка, яка була поміщена в куток два тижні тому.

Що потрібно для швидкого прибирання квартири?

Для швидкого прибирання квартири вам буде потрібна хороша музика. Увімкніть щось веселе, перекусіть і налийте улюблений напій у склянку. Підготуйте такі інструменти:

  • мішки для сміття
  • порожні коробки або кошики
  • двосторонні губки
  • серветки для вологого прибирання
  • паперові рушники
  • засіб для миття посуду
  • очищувач туалету (каченя)
  • пилосос

Відкрийте штори і відкрийте вікна, щоб пропустити свіже повітря. Залийте очищувач в унітаз. Після цього можна приступати до прибирання квартири.

Як швидко прибирати кімнати?

У вас немає часу, щоб зробити весь дім бездоганним, тому зосередьтеся на кімнатах, які побачать гості. Витрачайте не більше 5-7 хвилин на прибирання кожного приміщення.

  • Передпокій. Приберіть біля вхідних дверей, зробіть місце для верхнього одягу. Якщо у вас немає спеціальної полиці для взуття, то зніміть зайве взуття і чоботи в пакет. Цей пакет можна приховати, повісивши його на вішалку під одягом. Пропилососьте дверний килимок або струсіть його на вулиці. Приберіть комунальні квитанції, ключі, газети подалі від очей гостей
  • Спальня. Навряд чи гості увійдуть до спальні, але ліжко все ж варто прибрати. Підберіть одяг з підлоги і з задньої частини ліжка. Винесіть весь брудний посуд на кухню. Кавові чашки, блюдця, столові прилади часто довго залишаються біля ліжка.
  • Вітальня. Якщо у вас є домашні тварини, зберіть шерсть з м’яких меблів і килимів. З цим добре справляється звичайний липкий валик для одягу. Протріть пил скрізь, де його можна побачити. Розташуйте предмети інтер’єру (книги, вази) паралельно або перпендикулярно до стін. Це створить відчуття порядку.
  • Кухня. Приберіть всі плоскі поверхні. Це знизить рівень візуального хаосу. Посуд і техніка часто накопичуються на столах, шафах і стільницях. Поставте все непотрібне на місце, а якщо такого місця немає, то сховайте в коробку. Намагайтеся мити весь посуд, адже ніщо так не привертає до себе увагу, як брудний посуд у раковині. Фахівці з прибирання радять протирати поверхні не круговими, а S-подібними рухами. Це допоможе заощадити час
  • Ванна кімната і туалет. За кілька хвилин до початку прибирання, поки ви прибираєте інше приміщення), увімкніть гарячу воду. Пара зволожуватиме поверхні, а витирати бруд буде простіше. Протріть дзеркало, замініть рушники, переконайтеся, що у вас є мило і туалетний папір. У чужій ванній кімнаті гості залишаються наодинці з собою і помічають недоліки, адже більше немає на що дивитися. Видаліть всі раштки макіяжу, пляшок, ватних дисків і зубних щіток з раковини

Прибирання підлоги має проводитися в останню чергу. Пропилососьте її або швидко підметіть. Якщо дозволяє час, можна помити. Коли ви закінчите з підлогою, вийдіть з квартири і поверніться. Це допоможе подивитися на результат свіжими очима.

 

Андрій Горін

Читайте також: Уборка дома: зачем нужны свечи и травы

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні