Статті

11 продуктів, які є джерелом молодості

Дізнайся, вживаючи якісь продукти, ти зможеш уберегти себе від старості.

ДЖЕРЕЛА МОЛОДОСТІ

1. Батат збереже пружність шкіри.
Збереже еластичність шкіри. Регулярне поїдання батату – це величезна послуга для всього організму, зокрема для обличчя. Ця солодка картопля не тільки смачна, а й корисна. Вітаміни, каротин та мідь, які він містить, допомагають організму виробляти колаген, а отже, простіше й дешевше запастися коренеплодами, ніж йти до пластичного хірурга по уколи ботоксу!

От тільки не варто робити з нього картоплю фрі. Крім того, що батат втратить практично всі корисні речовини, він ще й вбере купу шкідливого жиру. Краще випекти щось смачненьке.

 

2. Ягоди
Антиоксиданти, які містяться в ягодах, позитивно впливають на головний мозок та відновлюють шкіру.

А отже, частіше балуйте себе різними ягідними десертами. І смачно, і від шкідливих випромінювань захистить.

 

3. Боби
Допоможуть уникнути шкірних подразнень та наповнять серце здоров’ям. Американський дієтолог Кері Ганс захоплюється бобовими продуктами. Вони містять білки та клітковину (підтримують здоров’я серця), вітаміни групи B (корисні для шкіри).

Оскільки різні види бобових містять різну кількість специфічних поживних речовин, Ганс радить їсти ті, які сподобаються більше.

 

4. Вівсянка
Чимало важливих речовин привносить у наш організм вівсянка. Серед них клітковина, вітамін B та білок. Всі разом вони покращать стан шкіри, волосся та нігтів, зміцнять нервову систему, позитивно позначаться на травленні та додадуть заряду енергії. Знову ж таки, дослухаючись до порад дієтологів, вибирай ті пластівці, де цукру менше.

 

5. Молоко
Щоб засвоювати кальцій і підтримувати здоров’я кісток, нам необхідний вітамін D, який ми більшою мірою отримуємо завдяки сонячним променям. До того ж, підтримуючи належний рівень вітаміну D, ми гальмуємо процеси старіння та захищаємося від вікових хвороб.

“10 хвилин сонця щодня нам просто необхідні!” — каже Кері. Але для деяких людей, особливо взимку, знайти ці 10 хвилин просто неможливо. Для таких випадків і рекомендують молоко, яке також поповнює запаси необхідного вітаміну.

 

6. Карі
Карі з давніх давен використовується індусами для лікування різних хвороб, таких як рак грудей, захворювання печінки та геморой. Але нещодавні дослідження показали, що карі також може використовуватися для профілактики захворювань мозку, у тому числі хвороби Альцгеймера. Тому трохи підсмажені шматочки курки з карі можуть врятувати від непотрібних проблем.

 

7. Сардини та анчоуси
Запобігаючи природному зношування мозку, частіше їжте анчоуси та сардини! Про їх сприятливий вплив свідчать дослідження, які були проведені у січні 2014 року.

Краще вживати анчоуси з Адріатичного моря та тихоокеанські сардини. У них рівень корисних омега-3 жирних кислот набагато вищий. А от шкідливих речовин, таких як ртуть, значно менше. Безкоштовний бонус: маленькі кісточки сардин – ще одне чудове джерело вітаміну D.

 

8. Какао
Не всі види шоколаду однаково корисні, але деякі справді можуть поліпшити стан здоров’я. Найкорисніше какао без будь-яких домішок. Дослідження показують, що вживаючи його, ви знижуєте ризик зростання кров’яного тиску та серцево-судинних захворювань.

Вибираючи шоколад, будьте гранично уважні і беріть той вид, відсоток какао в якому найбільший, адже що більше какао, то менше цукру та інших шкідливих домішок.

 

9. Здорові жири та горіхи
Не всі жири такі погані! Дослідження показують, що люди, які регулярно використовують оливкову олію або з’їдають невелику кількість горіхів, значно рідше мають проблеми із серцем.

Горіхи та оливкова олія легко вписуються в будь-який раціон. Просто почніть готувати на цій олії, а закуски з горіхів легко замінять чіпси. Тут головне не перестаратися. Обмежуйте денний раціон 30 г горіхів, 1-2 столовими ложками оливкової олії і такою ж кількістю горіхової.

 

10. Шпинат
Невеликі листочки шпинату містять величезну кількість корисних речовин: залізо, вітамін K та інші. Вони допомагають запастися енергією, збільшують м’язову масу, зміцнюють кістки, захищають очі, зменшуючи ризик таких захворювань, як катаракта.

Шпинат можна їсти як сирим, так і приготованим. Він не завадить навіть у тих стравах, у яких не передбачений за рецептом. Щоб отримати всі можливі переваги, їжте шпинат з невеликою кількістю оливкової олії або сиру, тоді ваш організм засвоїть більше корисних речовин.

 

11. Червоне вино
Хороші новини для шанувальників червоного вина. Випиваючи бокал перед сном, можна поліпшити роботу серцево-судинної системи та запобігти розвитку пухлини. Крім того, вино допоможе відновити багатостраждальні нервові клітини.

За порадами лікарів, краще вибирати сухі вина. Але якщо ви не вживаєте алкоголю, то не варто починати. Просто їжте виноград, і отримуватимете ті самі бонуси.

 

І насамкінець нагадаємо, що крім харчових продуктів, зі старістю допомагають боротися хороший сон, фізичні вправи, а також уникнення стресових ситуацій. Все це так само важливе!

Поділіться інформацією зі своїми друзями, нехай вони теж залишаться молодими!

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Цю закуску варто приготувати: вона розлітається першою зі столу – швидкий та оригінальний рецепт

Кожна господиня завжди у пошуку цікавих та смачних рецептів. Сьогодні розповідаємо, як приготувати закуску, яку…

06/05/2024 05:27
  • Новини

Не вносьте ці добрива на грядки з цибулею: самі залишите себе без урожаю

Усі ми знаємо, що для хорошого врожаю будь-яку культуру потрібно удобрювати. Стосується це і цибулі.…

05/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 травня

У понеділок, 6 травня, вночі без істотних опадів, удень у північних та західних областях пройдуть…

05/05/2024 21:55
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

05/05/2024 20:56
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 травня: час ухвалення відповідальних рішень

Усі зміни, які назрівали за попередні два тижні, тепер стають очевидними. Ефективними є будь-які починання…

05/05/2024 19:59
  • Новини

Святковий вечір – зі святковими головоломками

Без сумніву, ви знаєте, що постійні тренування завжди приносять свої плоди. Чи хочете ви наростити…

05/05/2024 18:56