Вона корисна при анемії, атеросклерозі, ревматизмі. Вітаміни, які містяться у плодах, уповільнюють процеси старіння.
Обробка шипшини потребує часу і терпіння. Тонкі «волоски», що є всередині ягоди, можуть викликати роздратування травної системи. Тому перед вживанням або варінням їх неодмінно треба почистити, поділивши навпіл і видаливши зсередини (це легко зробити чайною ложкою) всі ворсинки і насіння. Сушити ж шипшину можна і цілком, розклавши в один шар на папері в темному провітрюваному приміщенні. Що швидше після збирання вона висохне, то більше збережеться аскорбінової кислоти.
Гарні з шипшини варення, настоянки, наливки, сік. Макуху, що залишилася від приготування соку, теж можна сушити. Це чудова добавка у відвари, настої, чаї. До речі, варення з шипшини у Східній Європі вважається найкращим засобом від глистів. І їдять його (як ліки) натщесерце.
1 кг ягід шипшини почистіть, промийте. Приготуйте цукровий сироп з 1 л воды і 600 г цукру. В кипучий сироп всипте ягоди і проваріть кілька хвилин. Ягоди відцідіть і розкладіть по банках, залийте гарячим сиропом і стерилізуйте 15 хвилин.
Раніше опубліковано: В Одеській області вирощують промслові сорти шипшини
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.
У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…