Вона корисна при анемії, атеросклерозі, ревматизмі. Вітаміни, які містяться у плодах, уповільнюють процеси старіння.
Обробка шипшини потребує часу і терпіння. Тонкі «волоски», що є всередині ягоди, можуть викликати роздратування травної системи. Тому перед вживанням або варінням їх неодмінно треба почистити, поділивши навпіл і видаливши зсередини (це легко зробити чайною ложкою) всі ворсинки і насіння. Сушити ж шипшину можна і цілком, розклавши в один шар на папері в темному провітрюваному приміщенні. Що швидше після збирання вона висохне, то більше збережеться аскорбінової кислоти.
Гарні з шипшини варення, настоянки, наливки, сік. Макуху, що залишилася від приготування соку, теж можна сушити. Це чудова добавка у відвари, настої, чаї. До речі, варення з шипшини у Східній Європі вважається найкращим засобом від глистів. І їдять його (як ліки) натщесерце.
1 кг ягід шипшини почистіть, промийте. Приготуйте цукровий сироп з 1 л воды і 600 г цукру. В кипучий сироп всипте ягоди і проваріть кілька хвилин. Ягоди відцідіть і розкладіть по банках, залийте гарячим сиропом і стерилізуйте 15 хвилин.
Раніше опубліковано: В Одеській області вирощують промслові сорти шипшини
Для власників банківських карток багатьох українських банків з літа діятимуть нові правила. Які саме обмеження…
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від міжнародного фонду в межах нового етапу програми фінансової…
Комунальники зробили важливу заяву, що торкнеться частини українців. Плату за газ у травні можуть не…
Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…