Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживач7 способів заощаджувати на покупках

7 способів заощаджувати на покупках

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, як заощаджувати на походах до магазину не на шкоду якості товару, поговоримо в цій статті.

Вдала покупка гріє душу і гаманець. Однак не завжди виходить отримати бажане і не витратити кругленьку суму.

Сім правил, які допоможуть заощадити:

1. Не платіть посередникам. Завдяки Інтернету сьогодні можна знайти прямого реалізатора більшості товарів, від одягу до продуктів. Звичайно, не всі з них працюють з роздробом, але запитати варто. Якщо йдеться про товари масового споживання (наприклад, побутову хімію), можна домовитися з друзями і замовити оптом на всіх кілька одиниць за найприємнішою ціною.

2. Не поспішайте за новинками. Найчастіше попередня модель смартфона або блузка зі старої колекції нічим не поступаються за якістю і характеристиками «останньому зойку моди». Зате різниця в ціні завжди істотна – аж до половини вартості. Якщо вам потрібна якісна річ за невеликі гроші, вивчіть асортимент залишків і розділ «sale».

3. Купуйте речі не в сезон. Цей пункт плавно випливає з попереднього: найкраща ціна на товар з’являється тоді, коли на нього немає попиту. Саме тому досвідчені шопери купують купальники в січні, а гірськолижні костюми – у травні. Віддавайте перевагу речам базових кольорів і дизайнів, щоб тренд, який зміниться в наступному сезоні, не застав вас зненацька.

4. Не проходьте повз розпродажі. Багато хто не вірить у чесність продавців і вважає великі знижки обманом, і абсолютно даремно! Наприклад, акції в чорну п’ятницю завжди реальні. З їх допомогою магазини успішно розпродають залишки і останні розміри, привертають увагу нових клієнтів і підвищують рівень комплексних продажів. Ви ж отримуєте гарну річ буквально за безцінь: знижки в Black Friday сягають 90%!

5. Не відмовляйтеся від дисконтних карт і програм лояльності. Ставши постійним клієнтом магазину, ви будете отримувати не тільки розсилку з вигідними пропозиціями, але й індивідуальну знижку. Бонусні системи скрізь різні: десь бонуси накопичуються в міру покупок, десь повертаються на карту у вигляді кешбеку. Головне – вони справді допомагають заощадити. Те ж саме стосується подарункових промокодів, пропозицій обміняти відгук на віртуальні гроші та інших «булочок».

6. Не полінуйтеся вивчити пропозиції з рук. Багато хто знімає з себе абсолютно нові речі за безцінь: наприклад, не сподобався запах подарованих парфумів або куплена взимку сукня виявилася до літа замалою. Оголошення від приватних осіб допомагають заощадити мінімум 20-30% від ціни магазину, а іноді і набагато більше. Причому знайти можна абсолютно все – від рідкісного екземпляра книги до черевиків зі шкіри крокодила.

7. Візьміть участь у програмі trade-in. Система обміну вживаної речі на нову вперше була використана в автосалонах, а тепер застосовується повсюдно. Ви можете принести до магазину обридлий смартфон або планшет і отримати непогану знижку на нову модель. Те ж саме стосується побутової техніки, промислового обладнання й навіть нерухомого майна.

Вдалих покупок!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні