П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк дібрати кардиган жінці елегантного віку

Як дібрати кардиган жінці елегантного віку

Этот материал также доступен на русском языке
Кардиган вважається базовою та незамінною річчю гардеробу. Тепла кофта чудово зігріє в осінню негоду і при правильному доборі зробить образ елегантним.

Що таке кардиган?

Кардиган – це різновид кофти без коміра різноманітної довжини: до талії, стегон, середини гомілки або щиколотки. Кардиган може бути виготовлений з вовни, бавовни або віскози. З додатковими декоративними деталями, гудзиками, великими кишенями, з поясом або драпіровками. Найактуальніші види кардиганів сьогодні – це плетені, їх ще називають лало (кофти грубого плетення), трикотажні та без рукавів (схожі на жилетку).

КЛАСИЧНИЙ кардиган має крій прямого силуету з рядом ґудзиків довжиною до середини стегна. Він пасує жінці з будь-яким типом фігури.

Кардигани ДО КОЛІН – чудовий варіант для дам з пишними формами. Модель чудово маскує недоліки (округлий животик або масивні стегна) і підкреслює талію.

ДОВГИЙ кардиган (до щиколоток) рекомендують носити жінкам худої та витягнутої статури.

АСИМЕТРИЧНИЙ крій (має неоднакову довжину нижньої частини) дозволяє візуально скорегувати будь-які пропорції.

Як і з чим носити?

Який би кардиган ви не вибрали – плетений чи трикотажний, довгий чи короткий, – його можна сміливо комбінувати з різними видами одягу. Наприклад, класичні моделі з трикотажу добре виглядають з джинсами, зі строгою спідницею або штанами. В’язані варіанти можна поєднувати як із класикою, так і з повсякденним одягом. Наприклад, надіти плетений кардиган поверх трикотажної сукні зі взуттям на платформі. Дуже добре виглядає плетений кардиган з прямими джинсами або штанами кльош і світлою футболкою. Якщо кардиган короткий, його можна носити з блузкою або сорочкою, додавши до образу масивних прикрас, – підвіску, намисто або брошку. А от кардиган без рукавів вдало можна поєднувати зі светром тонкого плетення, гольфом або лонгслівом (футболкою з довгим рукавом).

 

 

 

 

 

 

Який колір вибрати?

 

 

 

Найпрактичнішим, звичайно ж, буде чорний кардиган – він чудово доповнить будь-який образ. Особливо якщо комбінувати його з одягом яскравих кольорів. Для повсякденного способу також годиться кардиган бежевого відтінку – він додасть жіночності. Так само ефектним буде сірий кардиган – його можна поєднувати з одягом білих або ніжних пастельних відтінків. Також актуальні в цьому сезоні кардигани темно-синього, зеленого, коричневого і бордового кольорів. Доречні й моделі з візерунками. Стилісти радять придбати кардиган у смужку – вертикальну (дамам з пишними формами) або горизонтальну (не таким огрядним дамам). Нотки свіжості додадуть квіткові варіації, також цікавими будуть скандинавські мотиви. 

 

 

Порада стиліста

Що довше та пишніше ваше вбрання, то коротший і скромніший треба вибирати кардиган.

Фото: oddmolly.com

Раніше опубліковано: Вибираємо головний убір на літо 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні