Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКімнатні рослини: які краще очищають повітря?

Кімнатні рослини: які краще очищають повітря?

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі кімнатні рослини не просто насичують повітря у квартирі киснем, вони можуть очистити його від шкідливих хімічних речовин, що виділяються з лаків, фарби, пластмаси, килимів, мийних засобів.

Алое – ефективно очищає повітря в домі й має цілющі властивості. Листя рослини виділяє речовину, яка сприяє зміцненню імунітету і позитивно впливає на роботу мозку.

Фікус – завдяки своєму широкому великому листю також незамінний для очищення повітря і пилу. Він поглинає бензол, формальдегід і аміак.

Сансевієрія – цю рослину в народі називають «тещин язик». Рослина виробляє кисень і бореться з мікробами, які є збудниками ангіни, пневмонії, скарлатини.

Спатифілум – завдяки своєму широкому густому листю рослина може справлятися з численними токсинами, зокрема з аміаком. Також підвищує вологість повітря.

Бегонія – бореться з парами різних хімічних сполук. При регулярному використанні побутової хімії її просто необхідно мати на підвіконні.

Дифенбахія – очищає повітря від небезпечних речовин, що їх можуть виділяти лаковані меблі.

Герань – бореться з різними шкідливими мікроорганізмами, «стерилізуючи» навколишнє повітря. Вона вбиває стафілококи і стрептококи. Також квітка містить корисні ефірні олії, що заспокоюють нервову систему і нормалізують сон.

Хлорофітум – поглинає вихлопні гази і справляється з продуктами спалювання газу. Тому рекомендується ташувати квітку на кухонному підвіконні, поблизу газової плити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні