Неодмінним є зелений кріп у приготуванні молодої картоплі: він нейтралізує шкідливі компоненти бульб. Лікарі взагалі не радять їсти молоду картоплю без кропу. У кулінарії ця зелень використовується у свіжому, сушеному або замороженому вигляді. Сушений кріп за енергетичною цінністю удвічі, а то і втричі перевершує свіжий. На зиму його сушать, розклавши на папері або тканині. Головне, щоб приміщення було добре вентильоване. Кріп тримають не під прямими сонячними променями, оскільки вони руйнують його корисні властивості. Сушену зелень зберігають у полотняній сумці або посудині для сипучих продуктів.
Ще один чудовий спосіб тривалого зберігання кропу – заморожування. Можна просто помістити дрібно порізану зелень у пластиковий контейнер – і в морозильну камеру. А можна покласти по щіпці у формочки для льоду, залити водою і покласти в морозилку – такий спосіб зручний для приготування всіх страв, зокрема соусів і салатів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому українські фермери відмовляються від вирощування традиційних культур.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…