Ключові тези:
-
Яйця варять 3–9 хвилин залежно від бажаної готовності.
-
Посірілий жовток безпечний і з’являється через переварювання.
Чимало людей люблять яйця, зварені в круту, але не всі знають, скільки саме потрібно тримати їх у киплячій воді, щоб яйця вийшли ідеальними. Розповідаємо.
Раніше ми розповідали, як легко очистити варені яйця, щоб шкарлупа сама відійшла.
Скільки потрібно варити яйця
Загалом яйця потрібно варити від 3 до 9 хвилин — залежно від бажаного ступеня готовності:
- у мішечок (напіврідкий білок і рідкий жовток) — 3 хвилини;
- некруто (твердий білок і рідкий жовток) — 6 хвилин;
- круто — 9 хвилин.
Чи безпечно їсти, якщо жовток посірів
Часом після варіння жовток може набути сірого чи зеленого кольору, і багатьох цікавить, чи безпечно вживати таке яйце. Відповідь — так, це абсолютно безпечно. Причиною зміни кольору є тривале варіння: вивільнення сірки може призвести до посіріння жовтка.
Щоб жовток залишався жовтим і яскравим, перед варінням яйця дістаньте яйця заздалегідь з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Також не викладайте яйця в каструлі кількома шарами — достатньо одного. Вода має покривати їх на 2-3 сантиметри вище.
Також воду потрібно підсолити.
Читайте також:








