Ваші кухонні рушники будуть як нові – ось що треба зробити

Этот материал также доступен на русском языке

Рушники
Кухонні рушники — незамінний атрибут на кожній кухні. Вони швидко вбирають бруд, жир і запахи, тому потребують регулярного та правильного догляду. Щоб рушники завжди виглядали охайно, залишалися м’якими й безпечними для використання, важливо знати ефективні методи їх прання — як у пральній машині, так і вручну.

Ключові тези

  • Регулярне прання кухонних рушників при правильній температурі знищує бактерії та продовжує термін їх служби.
  • Натуральні засоби, такі як сода, оцет і господарське мило, ефективно очищують рушники без шкоди для тканини.

Раніше ми розповідали про головну помилку прання рушників, яка скорочує термін їх придатності.

Методи прання рушників

  1. У пральній машині
  • Використовуйте гарячу воду. Пральні машини вбивають бактерії гарячою водою, тому для кухонних рушників краще вибрати режим із високою температурою.
  • Дотримуйтеся температури. Не періть кольорові рушники при температурі вище 40°С, а махрові – вище 60°С, щоб уникнути линяння тканини.
  • Додайте пом’якшувач. Використовуйте пом̛ якшувальні засоби для прання, щоб зберегти м’якість рушників.
  • Пом’якшить воду. Додайте до барабану три столові ложки солі, щоб зробити рушники м’якшими, або використовувайте оцет як ополіскувач.
  1. Замочування у розчинах для прання вручну
  • Сода з перекисом водню. Змішайте дві столові ложки перекису водню та дві столові ложки соди з літром теплої води. Замочіть рушники на дві години перед пранням.
  • Господарське мило та кальцинована сода. Натріть господарське мило, додайте жменю кальцинованої соди та залийте гарячою водою. Кип’ятіть рушники на повільному вогні близько 20-60 хвилин.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?