Завдяки особливому маринаду вона набуває насичений, ніжний смак і апетитний аромат, який можна порівняти з сьомгою або фореллю. Це ідеальна страва для святкового столу або сімейної вечері.
Раніше ми розповідали, як приготувати сало в пакеті.
Інгредієнти для скумбрії “як червона риба”
- 2 свіжоморожені скумбрії
- 2 цибулини
- 250 мл води
- 6 бутонів гвоздики
- ½ ч. ложки чорного перцю горошком
- ⅓ ч. ложки запашного меленого перцю
- ½ ч. ложки коріандру горошком
- 2 ч. ложки солі
- ½ ч. ложки цукру
- 2 ст. ложки соняшникової олії
- 2,5 ст. ложки яблучного оцту
Як приготувати малосольну скумбрію
- Розморозьте скумбрію, очистіть та наріжте на порційні шматочки.
- Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, гвоздику, перці, коріандр та олію. Варіть суміш 1 хвилину на слабкому вогні.
- Коли маринад трохи охолоне, влийте оцет.
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями і змішайте з рибою.
- Залийте скумбрію маринадом, накрийте кришкою та приберіть у холодильник мінімум на 24 години.
Через добу риба буде готова – ніжна, ароматна і за смаком як справжня червона риба. Подавайте з картоплею, тостами чи скибочками лимона.
Поради від кулінарів
- Якщо хочете отримати більш насичений смак, використовуйте нерафіновану олію.
- Зберігайте готову скумбрію в холодильнику до 5 днів.
Читайте також:








