Гарбуз буде солодким і свіжим до самої весни: найкращі способи зберігання

Этот материал также доступен на русском языке

Гарбуз
Гарбуз — справжній символ осені, джерело вітамінів і корисних речовин. Але щоб цей сонячний овоч довше тішив вас своїм смаком і користю, важливо знати, як правильно його зберігати. Від умов вологості й температури до способу пакування — кожна деталь має значення.

Ключові тези:

  • Цілі гарбузи найкраще зберігати в прохолодному, сухому та темному приміщенні при температурі +5…+7°C, розміщуючи плодоніжками догори.
  • Нарізаний гарбуз потрібно тримати лише у холодильнику або заморозити — у фользі, вакуумному пакеті чи контейнері, щоб зберегти смак і користь до пів року.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші страви із гарбуза.

Гарбуз доволі вибагливий щодо умов зберігання, точніше — до збереження свого корисного впливу та смакових якостей.

Цілі плоди. Приміщення, в якому зберігаються цілі плоди, повинні бути сухими (за високої вологості вони загниватимуть), темними та прохолодними (плюс 5 — плюс 7 градусів). Розміщувати гарбузи слід плодоніжками вгору.

Нарізані гарбузи. Часто плоди бувають доволі великого розміру, тож продавці розрізають їх на кілька шматочків. Чи можна купувати нарізаний гарбуз? Можна, проте слід зауважити, що у такому вигляді гарбуз довго зберігати не вийде.

Шматки слід тримати тільки у холодильнику не більше тижня. Якщо їх щільно обгорнути фольгою або покласти у вакуумний пакет, то вони будуть придатними до споживання близько двох тижнів. Такі шматки можна зберігати і в морозильній камері до пів року. Для цього їх потрібно помити, очистити від шкірки та насіння, покласти у ємності чи загорнути у пакет.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?