Ключові тези:
- Цілі гарбузи найкраще зберігати в прохолодному, сухому та темному приміщенні при температурі +5…+7°C, розміщуючи плодоніжками догори.
- Нарізаний гарбуз потрібно тримати лише у холодильнику або заморозити — у фользі, вакуумному пакеті чи контейнері, щоб зберегти смак і користь до пів року.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші страви із гарбуза.
Гарбуз доволі вибагливий щодо умов зберігання, точніше — до збереження свого корисного впливу та смакових якостей.
Цілі плоди. Приміщення, в якому зберігаються цілі плоди, повинні бути сухими (за високої вологості вони загниватимуть), темними та прохолодними (плюс 5 — плюс 7 градусів). Розміщувати гарбузи слід плодоніжками вгору.
Нарізані гарбузи. Часто плоди бувають доволі великого розміру, тож продавці розрізають їх на кілька шматочків. Чи можна купувати нарізаний гарбуз? Можна, проте слід зауважити, що у такому вигляді гарбуз довго зберігати не вийде.
Шматки слід тримати тільки у холодильнику не більше тижня. Якщо їх щільно обгорнути фольгою або покласти у вакуумний пакет, то вони будуть придатними до споживання близько двох тижнів. Такі шматки можна зберігати і в морозильній камері до пів року. Для цього їх потрібно помити, очистити від шкірки та насіння, покласти у ємності чи загорнути у пакет.
Вас також можуть зацікавити новини:







