Трохи меду — і звичайні малосольні огірки перетворюються на справжній делікатес. Спробуйте простий рецепт, від якого у захваті будуть і родина, і гості.
Раніше ми розповідали, як приготувати квашені помідори.
Інгредієнти на 2 банки:
- огірки – 1 кг
- кріп – 40 г
- часник – 20 г
- лавровий лист – 4 шт.
- перець чорний горошок – 20 шт.
Інгредієнти для розсолу на 1 банку:
- вода – 1 літр
- сіль – 1 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
Приготування
- Видаліть у огірків плодоніжки та викладіть їх у банку разом із кропом. Наріжте туди ж невеликими платівками зубчики часнику.
- У банку також додайте чорний перець горошком та лаврове листя. Для розсолу вилийте в миску 500 мл окропу, додайте туди сіль і перемішайте до повного розчинення піщинок.
- Влийте до окропу 500 мл холодної води, потім додайте мед і розмішайте. Отриманим розсолом залийте банки з огірками.
- Закрийте огірки кришками та залиште при кімнатній температурі на пару діб.
- Зберігайте такі огірки не більше трьох діб, потім поставте їх у холодильник.
Вас також можуть зацікавити новини:









