Медові пряники з глазур’ю — класика домашньої випічки. Ніжне тісто, аромат меду та хрустка глазур роблять їх ідеальними до чаю.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.
Інгредієнти
- борошно – 350 г
 - сода – 1 ч. ложка
 - кориця – 1 ч. ложка
 - мед – 100 г
 - цукор – 140 г
 - вода – 80 мл
 - горілка – 1 ст. ложка
 - вершкове масло – 50 г
 - цукрова пудра – 100 г
 - лимонний сік – 4-5 ч. ложка
 
Приготування
- Змішайте борошно, соду та корицю.
 - Окремо змішайте мед з цукром та водою. Поставте на вогонь та злегка підігрійте. Як тільки маса почне кипіти – зніміть з вогню.
 - До отриманої маси додайте олію та масло. Перемішайте до розчинення.
 - Додайте 2/3 борошна від загальної кількості та замісіть рідке тісто лопаткою. Залиште його охолоджуватися.
 - Після цього на поверхню висипте решту борошна та охолоджене тісто. Замісіть еластичне тісто.
 - Розкачайте тісто та виріжте кружечки.
 - Викладіть пряники на деко, застелене пергаментом, та випікайте при температурі 190 градусів 10–15 хвилин.
 - Для глазурі змішайте лимонний сік чи воду та пудру. Покрийте нею готове печиво.
 
Вас також можуть зацікавити новини:
							
											







