Ключові тези:
- Яблука – універсальний продукт: з них можна приготувати як солодкі страви (варення, соуси, десерти), так і корисну випічку.
- Яблучний манник – простий, смачний і корисний варіант домашнього пирога, що ідеально підходить для осіннього чаювання.
- Основою манника є манна крупа і кефір, а соковиті яблука роблять його особливо ароматним і ніжним.
Багата пора року – осінь: і овочів багато, і фруктів. Найдоступніші – яблука. З яблук можна приготувати соус, яблучне повидло або фруктове варення. Їх можна запекти в духовці та подавати із заварним кремом, а також використовувати у пирогах чи яблучному крамблі.
Дуже гарна випічка з яблуками: вона не тільки смачна та ароматна, але ще й дуже корисна.
Яблучний манник
Інгредієнти
- Крупа манна – 400 грамів,
- яблука – 2 штуки,
- кефір – 500 мілілітрів,
- сахар – 160 грамів,
- ванілін – 0,5 г,
- розпушувач – 1 чайна ложка,
- вершкове масло – 50-100 грамів,
- сметана – 10 г.
Приготування
- У глибокий посуд влити кефір, всипати манну крупу, перемішати. Дати постояти 20 хвилин, щоб манна крупа добре розчинилася.
- Яблука очистити від шкірки, нарізати на тонкі пластинки.
- До манної крупи та кефіру додати розпушувач, ванілін, сахар, перемішати.
- Розтопити олію, дати охолонути, влити до тесту. За консистенцією суміш має бути подібною до густої сметани. Якщо тісто вийшло рідким, можна додати трохи муки.
- На дно змащеної олією форми викласти половину тесту, далі – кулю яблук. Потім залити другою половиною тесту, розрівняти.
- Випікати манник у розігрітій духовці за 180 градусів 40 хвилин. Виймати з форми після остигання.
- Змішати сметану із сахарною пудрою і змастити верх манника.
Читайте також: