На пенсії - Живемо!

Цю рибу варто їсти частіше: названо шість найкорисніших видів

Этот материал также доступен на русском языке

риба
Фото: freepik
Не вся риба однаково корисна. Розповідаємо про шість найкращих для організму видів.

Ключові тези:

  • Науковці назвали шість видів риби, які містять найбільше вітаміну D і корисних жирів для здоров’я серця та мозку.
  • Ці види риби накопичують вітамін D завдяки сонячним променям і є справжнім суперфудом для імунітету.
  • Дізнайтеся, яку рибу радять дієтологи включати до раціону, аби підтримати здоров’я шкіри, кісток і нервової системи.

Риба — один із найпотрібніших продуктів у раціоні людини. Вона багата на білок, Омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мікроелементи, що підтримують здоров’я серця, мозку й шкіри. Розповідаємо про шість найкорисніших видів риби, які варто регулярно додавати до меню.

Раніше ми розповідали про чотири отруйні продукти, які ми їмо щодня.

За інформацією Національного інституту охорони здоров’я США, є шість видів риби, які плавають близько до поверхні води та поглинають сонячні ультрафіолетові промені, завдяки чому у них накопичується такий потрібний для організму вітамін D.

Райдужна форель

Одна порція (85 г) райдужної форелі містить 16,2 мікрограма вітаміну D, що забезпечує 81% добової норми вітаміну. Також ця риба багата на корисні жири, білок та інші вітаміни. Окрім цього. вона дуже ніжна на смак.

Скумбрія

Скумбрія містить майже стільки ж вітаміну D, як і райдужна форель. Окрім цього, вона багата на Омега-3 жирні кислоти, знижує ризик серцевих захворювань, деменції та хвороби Альцгеймера.

Лосось

Порція лосося містить 14,2 мкг вітаміну D. Більше цього вітаміну саме в дикому лососі, а не у фермерському. Окрім цього, лосось містить вітаміни групи В, необхідні для росту клітин, відновлення ДНК, здоров’я мозку та нервової системи.

Сардини

Порція із двох сардин містить 1,2 мкг вітаміну D. Також ця риба багата на Омега-3 жирні кислоти, вітаміни групи В, білок і кальцій.

Тунець

У порції тунця – 1 мкг вітаміну D. Окрім цього, як свіжий, так і консервований тунець багаті на вітаміни D та A, а також білок. Втім, не варто забувати, що тунець містить ртуть – важкий метал, який з часом може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Тому потрібно обмежити його вживання, а краще – надавати перевагу іншим видам риби, вагітним жінкам і тим, які годують грудьми.

Оселедець

Порція оселедця містять 4,5 мкг вітаміну D. Також ця риба багата на білок, кальцій, фосфор, калій і корисні жири. Втім, варто пам’ятати, що маринований оселедець має вищий вміст натрію, ніж свіжий – тому його потрібно уникати людям з високим кров’яним тиском.

Джерело: Verywellhealth

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?