Сир залишатиметься свіжим втричі довше: простий дієвий метод зберігання

Этот материал также доступен на русском языке

сир
Фото: freepik
Сир часто вкривається пліснявою вже за кілька днів після покупки? Є один перевірений лайфхак, який дозволить уникнути цієї проблеми та продовжити термін зберігання.

Ключові тези:

  • Експерти розкрили головну помилку у зберіганні сиру — через неї продукт швидко псується та вкривається пліснявою.
  • Простий лайфхак із паперовим рушником та оцтом дозволяє зберегти твердий сир утричі довше без втрати смаку.
  • Цей метод підходить лише для твердих сортів — м’які сири (брі, камамбер, моцарела) можуть втратити текстуру.

Більшість із нас роблять одну й ту саму помилку при зберіганні сиру, через що він швидко псується. Експерти радять простий спосіб, який допоможе зберегти продукт свіжим і смачним надовго.

Раніше ми розповідали, які сири варто їсти щодня, щоб отримати найбільше користі

Як правильно зберігати сир, щоб не з’являлась пліснява

Експерти allrecipes наголошують, одразу після розрізання сир потрапляє під вплив повітря та вологи, внаслідок чого починає повільно псуватися.

Відкритий шматок сиру, як правило, може зберігатися в холодильнику від чотирьох до восьми тижнів – усе залежить від сорту. Втім, завдяки одному простому прийому той самий сир може залишатися свіжим утричі довше.

За словами фахівців, поширеною помилкою є перекладання сиру у пакет із застібкою та повернення його у холодильник. Натомість варто взяти чистий паперовий рушник, змочити його в білому оцті й обернути ним шматок сиру.

Багато хто перекладає сир у пакет із застібкою та повертає його у холодильник, однак експерти радять замість цього змочити чистий паперовий рушник у білому оцті, а потім обернути ним шматок сиру. Після цього сир можна покласти як у пакет із застібкою, так і в контейнер для зберігання й перекласти в холодильник. Після цього потрібно лише час від часу перевіряти вологість рушника й за потреби знову змочувати його оцтом. Саме цей простий продукт вбереже від появи плісняви протягом кількох тижнів.

Чи зіпсує оцет смак сиру

Переживати, що оцет плине на смак сиру – не варто. Завдяки високій концентрації оцтової кислоти, що має антимікробні й протигрибкові властивості, він просто зупинить ріст бактерій на поверхні, подовжуючи “термін придатності” сиру. 

Також оцет допомагає підтримувати правильний рівень вологості сиру.

Втім, експерти наголошують, що використовувати цей метод зберігання варто лише для твердих сирів, адже у м’яких (камамбер, брі, моцарела тощо) він може зіпсувати текстуру.

Джерело: Express

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?