Закрити на зиму можна не лише огірки чи класичні мариновані помідори. Додайте до помідорів яблука та перець — і отримаєте закуску, яку точно оцінять і діти, і дорослі. Легка кислинка яблук у поєднанні з ніжним перцем створює ідеальний баланс смаку — переконайтесь у цьому самі!
Раніше ми розповідали, що додати до маринованих помідорів, щоб отримати незвичайний смак.
Інгредієнти
- Помідори — 1 кг
- Яблука — 5 шт. середнього розміру
- Солодкий болгарський перець жовтий і зелений— 2 шт.
- Кріп і петрушка
- Сіль — 1,5 ст. ложки
- Цукор — 4 ст. ложки
- Оцет — 2 ст. ложки
- Трилітрові банки — 3 шт.
Приготування
- Помийте добре помідори, яблука поріжте часточками.
- Болгарський перець помийте, видаліть серединку та поріжте смужками.
- Кріп і петрушку промийте та висушіть.
- У банку покладіть помідори та яблука, між ними викладіть смужки перцю та гілочки кропу з петрушкою.
- Закип’ятіть воду та залийте банки до горлечка на 10 хвилин.
- Злийте воду з банок у чисту каструлю та приготуйте маринад.
- Для маринаду використайте будь-який перевірений рецепт.
- У киплячу воду додайте сіль, цукор та оцет.
- Залийте банки маринадом та відразу закрийте.
- Переверніть догори дном та залиште в темному місці до повного охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини: