Ключові тези:
- Простий і ситний рецепт – запечена картопля з насиченою начинкою із сиру, бекону та сметани.
- Доступні інгредієнти та мінімум зусиль – все, що потрібно, вже є на кухні.
- Ідеально для вечері чи частування гостей – ефектна подача та апетитний смак.
Печена картопля зі сиром і беконом
Інгредієнти
- Картопля – 6 штук,
- сир твердий – 80 грамів,
- копчений бекон (сало) – 100 грамів,
- зелена цибуля, сіль – за смаком,
- сметана – 1 столова ложка,
- вершкове масло – 30 грамів,
- олія для змащування.
Приготування
- Духовку розігріти до 220 градусів.
- Картоплю добре вимити, проколоти виделкою у кількох місцях, змастити тонким шаром олії, посолити і викласти на деко. Помістити до розігрітої духовки й запікати, поки картопля буде легко спадати з ножа при проколюванні.
- Поки картопля печеться, на сухій сковорідці підрум’янити бекон. Зняти з вогню.
- Дістати картоплю з духовки й у кожній зверху зробити великий надріз у формі човника. За допомогою чайної ложки дістати стільки м’якоті, скільки це можливо аби картоплина ще утримувала свою форму.
- М̛ якуш картоплі помістити у глибоку миску й додати сметану, подрібнену цибулю, масло, натертий сир, сіль до смаку та бекон. Добре перемішати.
- Наповнити начинкою картоплини й поставити назад до розігрітої духовки.
- Пекти ще 10-12 хвилин, доки поверхня начинки гарно підрум’яниться.
Ганна Віталіївна, м. Запоріжжя
Вас також можуть зацікавити новини: