Набридли лимонади й чаї? Спробуйте кавовий квас! Цей літній напій не лише освіжить і втамує спрагу, а й збадьорить. А готується він всього за шість годин!
Раніше ми розповідали, як приготувати малиновий квас.
Інгредієнти
- Розчинна кава – 1 пакетик
- Цукор-пісок – третина склянки
- Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Кип’ячена вода – близько 1,5 л
- Пластикова пляшка на 1,5 л
Приготування
- У чашці з гарячою водою розчиніть одну чайну ложку з гіркою розчинної кави. Додайте третину склянки цукру та розмішайте до розчинення цукру.
- Додайте половину чайної ложки лимонної кислоти і знову перемішайте, щоб вона розчинилася.
- Акуратно перелийте вміст чашки в півторалітрову пластикову пляшку з допомогою лійки.
- Долийте в пляшку кип’ячену воду, щоб вона була заповнена наполовину, а вода перетворилася з гарячої на теплу.
- Додайте половину чайної ложки сухих швидкорозчинних дріжджів.
- Долийте у пляшку теплу кип’ячену воду, щоб залишилося приблизно 5-6 см від корка. Це потрібно, щоб гази, що виділяються при бродінні, мали місце для скупчення
- Закрийте пляшку пробкою, кілька разів потрусіть, щоб краще розчинилися дріжджі, після чого залишіть бродити при кімнатній температурі на шість годин. Зберігати квас потрібно в холодильнику.
Вас також можуть зацікавити новини: