Лазання з кабачків
Якщо замінити листи тіста тонкими скибочками кабачків, вийде смачна та легка лазання з курячим фаршем.
Інгредієнти (на 6 порцій):
кабачки – 2 шт., куряча грудка – 1 шт., помідори – 5 шт., сметана – 400 мл, яйця – 2 шт., твердий сир – 50 г, зелена цибуля – 5 стебел, гарбузов насіння – 25 г, спеції та зелень – за смаком.
Приготування
- Усі овочі вимити та обсушити. Зелень та цибулю дрібно нарізати.
- Приготувати соус: у миску викласти сметану, додати яйця, зелень та цибулю. Посолити, поперчити, добре перемішати та залишити настоюватися.
- З курячої грудки зробити фарш, приправити сіллю та перцем, ретельно перемішати.
- Помідори нарізати тонкими кружальцями, кабачки – вздовж тонкими пластинами. Сир натерти на великій тертці.
Зібрати лазанню:
- у форму першим шаром викласти кабачки,
- потім – фарш, рівномірно розподілити.
- Зверху – шар соусу і кружальця помідорів.
- Повторити шари ще раз.
- Останній шар – кабачки, залишки соусу, тертий сир.
- Зверху прикрасити кружальцями помідорів і гарбузовим насінням.
Випікати в розігрітій до 180°C духовці 40-50 хвилин – до рум’яної скоринки. Готову лазанню трохи охолодити перед подачею.
Вас також можуть зацікавити новини: