Понеділок, 14 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедія9 кулінарних хитрощів, які спростять життя на кухні

9 кулінарних хитрощів, які спростять життя на кухні

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть найдосвідченіший кухар не застрахований від кухонних заминок. Що робити, якщо цибуля підгоріла, буряк вариться занадто довго, а гострий перець палить руки?

Ключові тези:

  1. Побутові кулінарні проблеми — начебто цибулі, що підгоріла, пекучого перцю або «злиплого» рису — можна вирішити за допомогою простих, але ефективних прийомів.
  2. Такі дрібниці, як правильне нарізування цибулі або використання залишків вина, заощаджують час і покращують результат, роблячи готування легшим і приємнішим.
  3. І професійний кухар, і досвідчена господиня не в змозі пам’ятати і знати всі кулінарні хитрощі. Пропонуємо пригадати або дізнатися про деякі з них.

Кулінарні хитрощі на кожен день

Чи можна врятувати підгорілу цибулю?

Цибуля почорніла під час смаження? Покладіть у центр сковорідки кубик льоду, щоб посудина вистигла. Вода швидко випарується, а цибуля буде врятована.

Якщо залишилася розпочата пляшка вина

Якщо у вашому холодильнику зберігається розпочата пляшка вина, яку ніяк не вдається допити, розлийте рештки у форми для льоду та заморозьте. Винний лід можна використовувати для приготування соусів, м’яса чи коктейлів.

Щоб швидко зварити буряк

Ті, хто хоч раз варив буряк, знають, що цей процес займає багато часу. Однак є хитрощі, які допоможуть скоротити приготування буряка. Наприклад, варіть буряк у великій кількості води на великому вогні, не накриваючи кришкою протягом п’ятнадцяти хвилин, а потім помістіть овочі під крижану воду на п’ять-десять хвилин.

Як позбутися гіркоти цибулі?

Занадто гірка цибуля може зіпсувати навіть найсмачнішу страву. Щоб нейтралізувати гіркий смак, обдайте її окропом.

Щоб макарони та рис не злипалися

Щоб макарони і рис не перетворилися на клейку неапетитну масу, додайте під час варіння трохи соняшникової чи оливкової олії у воду.

Як зручно нарізати цибулю?

Мало хто любить різати цибулю. Крім сліз, які вона викликає, її ще й дуже незручно тримати в руках. Щоб прискорити і полегшити процес нарізки, спробуйте не обрізати хвостики, які в процесі шинкування будуть підтримувати цибулину, а коли закінчите, просто викиньте їх.

Смажимо соковите м’ясо зі хрусткою скоринкою

М’ясо зі хрусткою скоринкою – це чудова і дуже апетитна страва, яка стане родзинкою будь-якого столу. Досягти цього допоможе столова ложка борошна, додана у сковорідку під час смаження.

Якщо печуть руки та очі від гострого перцю

Усім, кому хоч раз доводилося використовувати гострий перець, перець чилі, халапеньо, чи будь-який інший, знає про неприємне печіння на пальцях, яке допоможе прибрати оливкова олія. Змастіть нею руки до початку та після роботи з перцем. А вгамувати печіння в очах допоможуть компреси з молоком.

Читайте  також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні