Середа, 9 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкільки не приготуйте, а буде мало: найсмачніша ікра з кабачків на зиму...

Скільки не приготуйте, а буде мало: найсмачніша ікра з кабачків на зиму – вдалий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Класична кабачкова ікра на зиму – це не просто смачна закуска, а справжній кулінарний символ домашнього затишку. Завдяки цьому перевіреному рецепту ви отримаєте ніжну ароматну ікру з насиченим овочевим смаком.

Вона чудово підійде і до м’яса, і до картоплі, і просто з хлібом – у будь-який момент року. Консервація проста, а результат – пальчики оближеш!

Раніше ми розповідали, як приготувати соте з баклажанів на зиму.

Інгредієнти

  • Кабачки – 1 кг (очищені)
  • Ріпчаста цибуля — 300 г
  • Морква – 300 г
  • Томатна паста – 80 г
  • Рослинна олія — 70 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець – ¼ ч. л.

 

З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 банки по 0,5 літра.

Приготування

  1. Кабачки добре вимийте. Молоді просто очистіть від шкірки і наріжте кубиком (1-1,5 см). Зрілі кабачки потрібно очистити від шкірки, видалити насіння та м’яку серцевину. Вага 1 кг – це вже після обробки. Тому потрібно брати 1,2-1,3 кг кабачків. Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
  2. На сковороді розігрійте олію, додайте цибулю і смажте до м’якості та легкої золотистості. Потім всипте терту моркву, смажте 2-3 хвилини. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 3 хвилини.
  3. У каструлі з товстим дном з’єднайте обсмажені овочі та нарізані кабачки. Додайте сіль, цукор, мелений перець. Тушіть під кришкою на слабкому вогні, помішуючи, допоки маса не зменшиться приблизно на 40%.
  4. Гарячу овочеву масу пробийте блендером або протріть через сито. Поверніть ікру в каструлю, доведіть до кипіння, додайте оцет, ретельно перемішайте та зніміть із плити.
  5. Розкладіть ікру по стерилізованих банках, відразу ж закатайте, переверніть вгору дном, укутайте і залиште до повного охолодження.

Корисна порада:

Цю смачну домашню кабачкову ікру можна починати їсти вже за кілька днів, але краще почекати до зими – тоді вона особливо запашна!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні