Кабачки цього року багатьох овочівників радують урожаєм, та й на ринках ціна є прийнятною, тому встигніть приготувати оригінальну закатку на зиму.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Інгредієнти
- Кабачки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 1 шт.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Перець горошок чорний – 1 ч. л.
- Перець запашний – 3 шт.
- Петрушка – 30 г
З цієї кількості інгредієнтів виходить 4 пів літрові баночки.
Приготування
-
- Візьміть каструлю, налийте воду, додайте все для маринаду, окрім оцту, розмішайте та поставте на плиту.
- Кабачки промийте та наріжте кільцями 1 см завтовшки. Наріжте цибулю півкільцями, солодкий перець – кубиками, часник просто розділіть на часточки. Петрушку порвіть руками на три частини.
- Як тільки закипить маринад у каструлі, відправляйте в неї кабачки з перцем, цибулею, часником і петрушкою, добре розмішайте і трохи притисніть ложкою, щоб овочі були вкриті водою. Накрийте кришкою каструлю і дайте закипіти. Після цього проваріть овочі буквально дві хвилини.
- Викладіть кабачки, перець, цибулю, часник і зелень шарами в банки, зайвий маринад злийте назад у каструлю.
- Поставте маринад на плиту і доведіть до кипіння, влийте оцет. Дайте закипіти і знімайте з вогню. Залийте кабачки маринадом, що буквально кипить.
- Герметично закатайте банки, переверніть кришкою вниз, укутайте та залиште остигати при кімнатній температурі до ранку.
- Цей простий і перевірений рецепт консервації кабачків допомагає приготувати смачні, хрумкі консерви, які своїм смаком нагадують огірки. Відмінний варіант для зимових заготовок!
Такі кабачки можна їсти через 4-5 днів.
Вас також можуть зацікавити новини: