Середа, 18 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегкий, як хмаринка: готуємо класичний медівник за легендарним рецептом Лілії Цвіт

Легкий, як хмаринка: готуємо класичний медівник за легендарним рецептом Лілії Цвіт

Этот материал также доступен на русском языке
Шукаєте безпрограшний рецепт медівника? Лілія Цвіт пропонує класичний варіант, який завжди вдається.

Легкий, пухкий, ароматний — саме таким повинен бути справжній домашній медівник. І саме таким торт виходить, якщо готувати його за рецептом легендарної української кулінарки Лілія Цвіт. Обов’язково спробуйте!

Раніше ми розповідали, як спекти неймовірно ніжний торт «Семистаканник».

Інгредієнти

  • масло (маргарин) – 150 г
  • цукор – 100 г
  • жовтки – 4 шт.
  • сметана будь-якої жирності – 250 г
  • мед – 300 г
  • борошно – 400 г
  • кориця – 1 ч. л.
  • сода – 2 ч. л.

Приготування

  1. До м’якого масла додаємо цукор та збиваємо усе разом міксером. Додаємо жовтки по одному та не припиняємо збивати. Після цього додаємо сметану та перемішуємо все міксером.
  2. Додаємо до тіста натуральний мед. Якщо в нас твердий мед, то розтоплюємо його в мікрохвильовці короткими імпульсами або на водяній бані.
  3. Окремо з’єднуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, корицю та соду. Додаємо сухі інгредієнти до рідких та перемішуємо все міксером до однорідності.
  4. Викладаємо тісто в застелену форму розміром 25 на 30 см.
  5. Відправляємо медівник в розігріту до 170 градусів духовку на приблизно 30–40 хвилин, доки він добре зарум’яниться. Готовність медівника перевіряємо дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні