Якщо ви хочете зберегти не тільки смак, а й яскраво-зелений колір щавлю – спробуйте цей спосіб. Він підійде для зберігання тільки в холодильнику або прохолодному льосі.
Консервований щавель
Інгредієнти (на 0,5-літрову банку)
- щавель – 250 г,
 - вода – 250 мл,
 - сіль – 1 чайна ложка,
 - оцет 9% – 1,5 столові ложки.
 
Приготування
- Переберіть щавель, промийте в холодній воді. Видаліть шорсткі стебла, листя наріжте смужками.
 - Простерилізуйте банку і кришку (на парі або в духовці).
 - Укладіть щавель у банку щільно, злегка утрамбовуючи.
 - У холодній воді розчиніть сіль та оцет.
 - Залийте щавель холодним маринадом до країв.
 - Закрийте стерильною кришкою (гвинтовою або з ключем).
 - Залиште банку на столі на 1-2 дні, потім перенесіть у холодильник або льох.
 
Читайте також:
							
											







