П’ятниця, 20 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт ідеальних булочок з вишнями: пухке тісто і багато соковитої начинки –...

Рецепт ідеальних булочок з вишнями: пухке тісто і багато соковитої начинки – смак дитинства

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз у повному розпалі сезон вишень. Пропонуємо рецепт найсмачніших булочок з вишнями, як своїм смаком нагадають безтурботне дитинство.

Булочки виходять ніжними, пишними та ароматними – без яєць і молока.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для найсмачнішої піци.

Дріжджові булочки з вишнями – інгредієнти

Для тіста:

  • тепла вода – 250 мл,
  • пресовані дріжджі – 15 г,
  • цукор – 50 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • сіль – ½ чайної ложки,
  • рослинна олія без запаху – 4 столові ложки,
  • борошно – 400–500 г (в середньому – 480 г).

Для начинки:

  • вишня без кісточок – 550 г,
  • цукор – 120 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 25 г (приблизно 2 столові ложки без гірки).

Приготування

  1. У мисці розчиніть дріжджі, цукор і ванільний цукор у теплій воді (30–35 °C).
  2. Додайте трохи борошна, перемішайте до стану рідкого тіста.
  3. Всипте сіль, влийте олію (трохи залиште для замісу), потім частинами додайте решту борошна.
  4. Замісіть м’яке, трохи липке тісто. Злегка змастіть стіл або килимок олією. Вимішуйте 10-15 хвилин, поки тісто не стане гладким і однорідним. Не підсипайте борошно і не додавайте олію – важливо зберегти потрібну консистенцію. Наприкінці замісу відбийте тісто, кидаючи його об стіл 2 хвилини.
  5. Накрийте плівкою і дайте підійти 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Обімніть тісто, знову дайте піднятися 30 хвилин.
  7. Розділіть на 9 частин, округліть кожну частину, випустивши повітря. Накрийте і дайте відпочити 10 хвилин.
  8. Розкачайте тонкі овальні коржі, викладіть по 40 г начинки з одного краю, сформуйте рулетики.
  9. Викладіть на деко, накрийте плівкою і дайте підійти 20-25 хвилин.
  10. Випікайте при температурі 180–190 градусів 19–20 хвилин.

Після випічки можна злегка змастити булочки олією – це вбереже скоринку від розтріскування. За бажанням посипте цукровою пудрою перед подачею.

Як приготувати начинку для булочок з вишнями?

Вишню без кісточок посипати цукром, прогріти на середньому вогні до появи соку. Частину соку (100 мл) змішати з крохмалем, влити назад і проварити 1-2 хвилини до загустіння, помішуючи. Начинку остудити – і можна використовувати.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні