Яблучний штрудель – випічка для кожної пори року

Інгредієнти
- Для тіста:
борошно – 4 склянки,
вода (окріп) – 1 склянка,
олія рослинна рафінована – 1 склянка,
сіль – 1 щіпка,
цукор – 1 столова ложка.
- Для начинки:
яблука – 1 кг,
цукор – 0,5 склянки (або за смаком),
родзинки – 50 г,
кориця – за смаком.
Приготування
-
Закип’ятити чайник. Борошно просіяти в миску. У борошні зробити заглиблення, посолити, додати цукор, олію та окріп. Розмішати ложкою.
-
Руками замісити м’яке тісто. Накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин.
-
Тим часом вимити яблука, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину. Нарізати на маленькі шматочки.
-
Увімкнути духовку. Тісто поділити на 4 частини. Розкачати тісто, підсипаючи борошно, у тонке коло. Змастити олією.
-
Викласти яблука в один шар, додати трохи родзинок, посипати цукром і корицею.
-
Згорнути рулет. Так зробити 4 рулети.
-
Форму змастити олією, викласти рулети щільно у форму. Змастити олією, посипати цукром і корицею за смаком.
-
Поставити форму у розігріту духовку, на середню полицю.
Випікати штрудель до готовності при 200 градусах (40-50 хвилин).
Вас також можуть зацікавити рецепти: