Субота, 7 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальна домашня піца як у піцерії: секрет у правильному тісті: позаздрять навіть...

Ідеальна домашня піца як у піцерії: секрет у правильному тісті: позаздрять навіть професіонали

Этот материал также доступен на русском языке
Як приготувати піцу, щоб вона була такою ж смачною, як і в ресторані? Відповідь досить проста – потрібно приготувати гарне тісто. Саме тісто – основа для піци.

Український кулінарний портал Shuba опублікував докладні поради із приготування тіста для домашньої піци.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для найсмачніших вареників.

Щоб домашня піца вийшла як у професіоналів, потрібно використовувати дуже високі температури в духовці. Але є кілька хитрощів, які допоможуть досягти потрібної текстури та насиченого смаку.

Потрібно звернути увагу на два простих прийоми:

Щоб було зручно переносити тісто на лист, його краще відразу розкачувати на пергаментному папері.

Перед випіканням рекомендується запекти тісто в духовці при температурі 220 °C протягом п’яти хвилин, а потім додавати начинку. Такий підхід робить піцу більш хрумкою та насиченою.

Інгредієнти для найсмачнішого тіста для піци

З розрахунку на 2-3 піци:

  • 350 мл води
  • 500 г пшеничного борошна
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 столова ложка солі
  • 3 чайні ложки оливкової олії

Приготування

  1. В окремій мисці ретельно перемішайте просіяне борошно, сіль і дріжджі.
  2. Влийте теплу воду та додайте оливкову олію.
  3. Замісіть м’яке та еластичне тісто.
  4. Накрийте його харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 45 хвилин для підйому.
  5. Після цього викладіть тісто на поверхню, змащену оливковою олією, і обережно розкачайте качалкою.
  6. Відправте тісто на 5 хвилин в духовку, розігріту до 220 градусів. Після цього можна додати улюблену начинку та відправити піцу ще на кілька хвилин до духовки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні