Рецептом торту «Прага», якому вже більше 40 років поділилася на своїй сторінці в інстаграм Таллі Корольова.
Вам буде цікаво: Печиво на сметані як у бабусі: найм’якше, повітряне та смачне – найпростіший рецепт
Рецепт перевірений і заслуговує на увагу. Класика ніколи не виходить з моди.
Інгредієнти для “Празького” торту
Для коржів:
- 0,5 баночки сирого згущеного молока;
- 1 склянки цукру;
- 2 яйця;
- 1 склянки сметани;
- 1 ч.л. соди, погасити соком лимона;
- 1,5 склянки просіяного борошна;
- 3 ст. л. какао.
Для крему:
- 1 жовток;
- 20 мл. води;
- 0,5 баночки сирого згущеного молока;
- 200 г вершкового масла;
- 40 г какао.
Для глазурі:
- 4 ст. л. молока;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. какао порошку;
- 50 грамів вершкового масла.
Торт “Прага” – приготування
- Для крему треба змішати воду, жовток і згущене молоко. Варити до загустіння, охолодити.
- Вершкове масло треба збити у піну. Поступово ложками додавати заварну масу у масло. В кінці додати какао, перемішати. Крем готовий.
- Щоб коржі були соковитими, приготувати сироп для просочування, для цього 115 мл окропу зєднати з 100 цукру. Розмішати, щоб розчинився цукор. Охолодити. Додати столову ложку коньяку.
- Змішати усі інгредієнти для коржів у глибокій мисці. Випікати корж у розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин, залежить від вашої духовки.
- Після того, як корж охолоне, прибрати його у холодильник, бажано на ніч. Треба замотати його у харчову плівку, щоб він не був сухим.
- Потім розрізати на три частини, гострим ножем зняти «шапочку».
- У роз’ємне кільце покласти корж. Просочити його сиропом. Змащуємо злегка варенням (автор рецепту радить абрикосове). Викласти половину крему. Повторюємо такуж процедуру з другим и третім коржем.
- Готовий торт прибрати на пару годин в холодильник. Потім залити глазур’ю.
- Для її приготування треба перемішати усі інгредієнти в сотейнику і поставити на вогонь, коли маса закипить, додати вершкове масло і трохи проварити до загустіння.
Читайте також: