Цей рецепт лінивих вареників – просто ідеальний! Вони виходять дуже ніжними й пухкими. А приготування займає мінімум часу. Переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали, як приготувати найкращий одеський форшмак.
Інгредієнти
Для вареників:
- Кисломолочний сир – 300 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сіль – 1 дрібка (+ ще 1 дрібка у воду для варіння)
- Цедра лимона – 3 г
Для соусу:
- Натуральний йогурт – 200 г
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- М’ята (свіжі гілочки) – 2 шт.
Приготування
- Беремо 300 г сиру, перетираємо через сито, щоб вареники вийшли без грудочок.
Із половини лимона натираємо цедру за допомогою терки. - У мисці змішуємо сир, 2 ст. л. цукру, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додаємо 4 ст. л. борошна і замішуємо тісто. У каструлю наливаємо достатню кількість води й доводимо до кипіння.
- Робочу поверхню присипаємо борошном. Із тіста скачуємо довгі трубочки і нарізаємо їх на шматочки довільної форми.
- Трохи приплющуємо шматочки й обвалюємо в борошні.
- Варимо у киплячій підсоленій воді 2 хвилини після спливання. Поки вареники готуються, беремося до соусу.
- Змішуємо 200 г натурального йогурту, 1 ст. л. цукрової пудри і подрібнене листя м’яти з 2 гілочок. Подаємо вареники з соусом.
Вас також можуть зацікавити новини: