Неділя, 4 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяРиба з картоплею в щавлевому соусі: проста страва з вишуканим смаком

Риба з картоплею в щавлевому соусі: проста страва з вишуканим смаком

Этот материал также доступен на русском языке
Не лише для борщу! Щавель може здивувати — особливо у тандемі з ніжною рибою, вершками та картоплею. Ця страва готується без клопоту, а результат — як з ресторану.

Раніше ми давали рецепт рибного пирога.

У цьому рецепті — мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запечена картопля, соковите філе риби, ніжний вершково-щавлевий соус і трохи кропу для аромату — ось і все, що потрібно для смачної вечері.

Інгредієнти

  • 4 картоплини (почистити, порізати брусочками)
  • 30 мл оливкової олії
  • 600–800 г філе риби (будь-яка на ваш смак, наприклад, кіжуч)
  • 1 ч. л. білого меленого перцю (можна замінити чорним)
  • 20 г вершкового масла
  • 4 зубці часнику (вичавити)
  • 300 г щавлю (порізати не надто дрібно)
  • 200 мл вершків (30%)
  • 150 мл бульйону або води з-під картоплі
  • ½ пучка свіжого кропу
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Підготовка картоплі: Розігрійте духовку до 220 °C. Картоплю відваріть 2 хвилини у підсоленій воді, відцідіть (залишивши 150 мл води). Викладіть у форму, полийте олією, посоліть і запікайте 15–20 хвилин до золотистості.
  2. Соус: На сковороді розтопіть масло, обсмажте часник до золотистості. Додайте щавель, тушкуйте, поки зменшиться в об’ємі. Влийте вершки та бульйон, посоліть, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
  3. Фінал: Дістаньте запечену картоплю, залийте соусом. Посеред картоплі викладіть порційні шматки риби, посоліть і поперчіть. Запікайте ще 18–20 хвилин при 200 °C.
  4. Подача: Посипте свіжим кропом і подавайте одразу. Смачного!

Якщо хочете зробити страву ще легшою — готуйте без картоплі, тоді вона буде готова ще швидше.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні