Раніше ми давали рецепт рибного пирога.
У цьому рецепті — мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запечена картопля, соковите філе риби, ніжний вершково-щавлевий соус і трохи кропу для аромату — ось і все, що потрібно для смачної вечері.
Інгредієнти
- 4 картоплини (почистити, порізати брусочками)
- 30 мл оливкової олії
- 600–800 г філе риби (будь-яка на ваш смак, наприклад, кіжуч)
- 1 ч. л. білого меленого перцю (можна замінити чорним)
- 20 г вершкового масла
- 4 зубці часнику (вичавити)
- 300 г щавлю (порізати не надто дрібно)
- 200 мл вершків (30%)
- 150 мл бульйону або води з-під картоплі
- ½ пучка свіжого кропу
- Сіль — за смаком
Приготування
- Підготовка картоплі: Розігрійте духовку до 220 °C. Картоплю відваріть 2 хвилини у підсоленій воді, відцідіть (залишивши 150 мл води). Викладіть у форму, полийте олією, посоліть і запікайте 15–20 хвилин до золотистості.
- Соус: На сковороді розтопіть масло, обсмажте часник до золотистості. Додайте щавель, тушкуйте, поки зменшиться в об’ємі. Влийте вершки та бульйон, посоліть, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
- Фінал: Дістаньте запечену картоплю, залийте соусом. Посеред картоплі викладіть порційні шматки риби, посоліть і поперчіть. Запікайте ще 18–20 хвилин при 200 °C.
- Подача: Посипте свіжим кропом і подавайте одразу. Смачного!
Якщо хочете зробити страву ще легшою — готуйте без картоплі, тоді вона буде готова ще швидше.
Вас також можуть зацікавити новини: