П’ятниця, 25 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачно та корисно: тушкована капуста з ковбасками

Смачно та корисно: тушкована капуста з ковбасками

Этот материал также доступен на русском языке
Капуста – дуже корисний овоч. Вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту і тому її можна включати до раціону всім, у кого немає протипоказань.

У капусті мало жиру і багато клітковини – чудове доповнення практично до будь-якої дієти. Вона корисна для людей з діабетом через низький вміст крохмалю та цукру.

При термічній обробці в капусті руйнується до 50% корисних речовин, але це чудовий дієтичний продукт багатий на клітковину. При гасінні частина корисних речовин переходить у соус, який з’їдається разом із капустою.

Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста — чверть качана,
  • квашена капуста — 1 жменя,
  • бульйон — 250 мілілітрів,
  • копчені ковбаски або інші за смаком — 300 грамів,
  • кмин і коріандр — півчайної ложки,
  • паприка — 1 чайна ложка,
  • лаврове листя — 2 штуки,
  • мед — 1 столова ложка,
  • зерниста солодка гірчиця — 1 столова ложка,
  • зелень, олія, перець, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Нашаткувати свіжу капусту. Добре віджати квашену капусту. За необхідності промити її під струменем холодної води, виклавши в друшляк або сито, якщо розсіл занадто різкий.
  2. Розігріти олію в глибокій сковороді. Викласти обидва види капусти, перемішати і злегка обсмажити. Закрити кришкою і готувати на невеликому вогні до осідання капусти.
  3. Розтовкти кмин і коріандр у ступці. Приправити капусту паприкою, посолити й поперчити. Додати лавровий лист, коріандр і кмин. Влити 200 мілілітрів бульйону.
  4. Тушкувати капусту до випаровування більшої частини рідини. Додати мед і гірчицю, влити 50 мілілітрів бульйону, що залишився, і ретельно перемішати.
  5. Нарізати ковбаски і обсмажити їх на іншій сковороді до рум’яної скоринки. З’єднати обсмажені ковбаски з капустою.
  6. Готувати все разом під кришкою на малому вогні.

Соусу має залишитися небагато, щоб капуста була зволоженою, але не плавала в ньому.

Подавати гарячою, посипавши дрібно посіченою зеленню.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні