У капусті мало жиру і багато клітковини – чудове доповнення практично до будь-якої дієти. Вона корисна для людей з діабетом через низький вміст крохмалю та цукру.
При термічній обробці в капусті руйнується до 50% корисних речовин, але це чудовий дієтичний продукт багатий на клітковину. При гасінні частина корисних речовин переходить у соус, який з’їдається разом із капустою.
Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста — чверть качана,
- квашена капуста — 1 жменя,
- бульйон — 250 мілілітрів,
- копчені ковбаски або інші за смаком — 300 грамів,
- кмин і коріандр — півчайної ложки,
- паприка — 1 чайна ложка,
- лаврове листя — 2 штуки,
- мед — 1 столова ложка,
- зерниста солодка гірчиця — 1 столова ложка,
- зелень, олія, перець, сіль – за смаком.
Приготування:
- Нашаткувати свіжу капусту. Добре віджати квашену капусту. За необхідності промити її під струменем холодної води, виклавши в друшляк або сито, якщо розсіл занадто різкий.
- Розігріти олію в глибокій сковороді. Викласти обидва види капусти, перемішати і злегка обсмажити. Закрити кришкою і готувати на невеликому вогні до осідання капусти.
- Розтовкти кмин і коріандр у ступці. Приправити капусту паприкою, посолити й поперчити. Додати лавровий лист, коріандр і кмин. Влити 200 мілілітрів бульйону.
- Тушкувати капусту до випаровування більшої частини рідини. Додати мед і гірчицю, влити 50 мілілітрів бульйону, що залишився, і ретельно перемішати.
- Нарізати ковбаски і обсмажити їх на іншій сковороді до рум’яної скоринки. З’єднати обсмажені ковбаски з капустою.
- Готувати все разом під кришкою на малому вогні.
Соусу має залишитися небагато, щоб капуста була зволоженою, але не плавала в ньому.
Подавати гарячою, посипавши дрібно посіченою зеленню.
Читайте також: