Ми вже розповідали,що готують на Великдень у різних країнах світу.
Пропонуємо вам два десерти, які можна приготувати як до свята, так і для того, щоб здивувати та нагодувати смачненьким рідних.
Італійський сирний великодній пиріг
Інгредієнти:
ДЛЯ ТІСТА: борошно – 380 грамів, вершкове масло – 100 грамів, молоко – 150 мілілітрів, цукор – 1 столова ложка, дрібка солі, сухі дріжджі – 6-7 грамів.
ДЛЯ НАЧИНКИ: будь-який твердий сир – 100 грамів, яйця – 2 штуки, італійські трави – 1 чайна ложка, пучок зелені (базилік, шпинат, петрушка), сіль і чорний перець за смаком.
Приготування
- Масло перетерти з борошном у крихту, додати всі інші інгредієнти (молоко має бути теплим), замісити еластичне тісто. За необхідністю можна додати ще трішки борошна.
 - Тісто покласти в миску, накрити плівкою або рушником і залишити у теплому місці на півтори-дві години.
 
Тим часом приготувати начинку. Натерти сир, додати подрібнену зелень та інші складові, все ретельно вимісити.
- Тісто поділити на дві нерівні частини (2/3 та 1/3). З великої частини розкачати пласт і викласти у змащену маслом або олією форму для запікання. Викласти начинку поверх тіста.
 - Із залишків тіста зробити декор поверх начинки на власний розсуд. Дати постояти під плівкою або рушником 30 хвилин.
 - Пиріг змастити маслом (або молоком, або сумішшю жовтка з молоком), присипати за бажанням кунжутом і відправити в духовку на 35-45 хвилин. Якщо пиріг починає сильно рум’янитися – накрити верх фольгою.
 
Пиріг остудити на решітці.
Іспанський десерт «Торріхас»
Це дуже проста страва, що нагадує наші хрусткі грінки. Незважаючи на нехитрий рецепт, це одна з найпопулярніших великодніх страв в Іспанії.
Інгредієнти:
- Черствий білий хліб або батон — 500 грамів,
 - молоко — 500 мілілітрів,
 - яйця курячі — 4 штуки,
 - апельсин — 2 штуки,
 - цукор — 150 грамів,
 - кориця — 1 паличка,
 - оливкова олія — для смаження.
 
Приготування:
- Вичавити сік із апельсинів і змішати його з цукром. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити сироп на середньому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. Коли сироп загусне, зняти з вогню й остудити.
 - Вилити молоко у каструлю, додати цедру апельсину і паличку кориці. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
 - Нарізати черствий хліб скибочками завтовшки 2-3 сантиметри і викласти їх в глибоку широку миску, залити молоком. Дати настоятися 5-10 хвилин. Шматочки хліба повинні добре просочитися молоком, але при цьому не розвалюватися в руках.
 - Збити яйця, занурити у суміш шматочки хліба, обсмажити їх на сковорідці з оливковою олією з двох боків до золотистої скоринки.
 - Обсмажені торріхас викласти на серветку, щоб прибрати надлишок олії. Полити апельсиновим сиропом і подати до столу.
 
Вам буде цікаво:
							
											






