Авторка українського кулінарного YouTube-каналу “Закарпатська Господиня” розповіла, як приготувати найсмачніші та найповітряніші оладки, які схожі на пампушки.
Раніше ми розповідали, як приготувати налисники без борошна.
Приготувати такі оладки не складе особливих труднощів.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 г;
- Кефір – 500 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Сіль – щіпка;
- Сода – 1 ч. л.
Приготування:
-
- Візьміть глибоку миску, вбийте яйце, додайте цукор і сіль, збийте віночком до невеликої піни.
- Додайте кефір кімнатної температури, розмішайте.
- Введіть борошно, ретельно з’єднайте всі інгредієнти, щоб не було грудочок. Тісто має вийти як густа сметана.
- Додайте соду і розмішайте, після цього тісто не потрібно більше перемішувати, дайте йому трохи постояти, хвилин 10-15, щоб сода активізувалася і обсмажуйте оладки на розігрітій з рослинною олією сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. До речі, соду багато господинь додають на самому початку у кефір, але в цьому рецепті соду потрібно додати в самому кінці.
Читайте також: