Зміцнення кісток
Переломи в людей старшого віку- не рідкість. Крім того, вони ще й важко гояться. Все через остеопороз, на який часто страждають після 50-60 років. Аби кістки не ставали крихкими і знижувався ризик переломів варто їсти кисломолочний сир. Кальцій і фосфор у його складі надзвичайно важливі для міцності кісток.
Раніше ми розповідали, як не повинно різатися справжнє вершкове масло.
Підтримка м’язової маси
Якщо людина споживає недостатню кількість білка, то з віком ризикує надбати саракопенію. Так називають втрату м’язової маси. Кисломолочний сир містить білок, тому цей продукт допомагає підтримувати м’язи в тонусі. У результаті люди поважного віку залишаються досить рухливими і сильними.
Покращення травлення
Кисломолочні бактерії в сирі – найвідоміша його перевага. Завдяки їм мікрофлора кишківника залишається здоровою. Особливо корисно вживати сир людям, які страждають закрепами.
Вітаміни та мінерали
У кисломолочному сирі містяться вітаміни групи B. Вони вкрай важливі для підтримки здоров’я нервової системи. А вітаміни A та D дбають про гостроту зору та імунітет. Калій і магній підтримують роботу серця.
Покращення стану шкіри
Антиоксидантні сполуки, селен і вітамін Е сприяють очищенню шкіри та її еластичності. Регулярне споживання кисломолочного сиру позитивно впливає на вироблення колагену. Тому люди старшого віку, які включають сир у свій раціон, виглядають молодшими через значну меншу кількість зморшок.
Особливості споживання кисломолочного сиру
Дієтологи не радять споживати обезжирений сир. Найкращий варіант – сир із жирністю до 5%. Якщо цього продукту давно не було у вашому раціоні, починайте з невеликих порцій і слідкуйте за реакцією організму.
Читайте також: