Цей неймовірно смачний варіант «Наполеона» можна їсти навіть у піст! За смаком він нічим не поступається оригіналу, а готується легко. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати пісний медовий коржик.
Інгредієнти:
Для коржів:
- борошно – 350 г
- щіпка солі
- сода – 0,5 ч. л.
- рослинна олія – 100 мл
- вода – 140 мл
- оцет 9% – 1 ст. л.
Для крему:
- кокосове молоко – 400 г
- вода – 300 г
- коричневий цукор – 6 ст. л.
- щіпка ваніліну
- борошно – 50 г
Приготування:
- У каструлі з’єднуємо кокосове молоко, воду, цукор та ванілін. Доводимо до кипіння на повільному вогні.
- В іншу ємність висипаємо борошно і, помішуючи, вливаємо трохи молочної суміші. Кладемо цю масу в каструлю і доводимо до загусання. Накриваємо крем плівкою та охолоджуємо.
- Змішуємо просіяне борошно, сіль і соду.
- Вливаємо олію і розтираємо в крихту.
- Додаємо суміш води та оцту та замішуємо тісто. Кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Розкачуємо тісто на 12 однакових тонких пластів. Прикладаємо кришку або тарілку діаметром 20 см і вирізаємо по контуру.
- Випікаємо кожен корж окремо з обрізками (на пергаменті) протягом 5–7 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Поверхня тіста має підрум’янитися.
- Змащуємо кожен охолоджений корж кремом, збираючи торт. Боки також змащуємо кремом.
- Подрібнюємо в крихту обрізки коржів та посипаємо торт з усіх боків. Залишаємо торт на 3–4 години при кімнатній температурі для просочення, а потім охолоджуємо в холодильнику.
Вас також можуть зацікавити новини: