Середа, 12 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайкращий рецепт пісного «Наполеона»: печемо торт без масла і яєць

Найкращий рецепт пісного «Наполеона»: печемо торт без масла і яєць

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви шукаєте альтернативу класичному торту, спробуйте цей варіант – точно не розчаруєтеся!

Цей неймовірно смачний варіант «Наполеона» можна їсти навіть у піст! За смаком він нічим не поступається оригіналу, а готується легко. Обов’язково спробуйте!

Раніше ми розповідали, як приготувати пісний медовий коржик.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно – 350 г
  • щіпка солі
  • сода – 0,5 ч. л.
  • рослинна олія – 100 мл
  • вода – 140 мл
  • оцет 9% – 1 ст. л.

Для крему:

  • кокосове молоко – 400 г
  • вода – 300 г
  • коричневий цукор – 6 ст. л.
  • щіпка ваніліну
  • борошно – 50 г

Приготування:

  1. У каструлі з’єднуємо кокосове молоко, воду, цукор та ванілін. Доводимо до кипіння на повільному вогні.
  2. В іншу ємність висипаємо борошно і, помішуючи, вливаємо трохи молочної суміші. Кладемо цю масу в каструлю і доводимо до загусання. Накриваємо крем плівкою та охолоджуємо.
  3. Змішуємо просіяне борошно, сіль і соду.
  4. Вливаємо олію і розтираємо в крихту.
  5. Додаємо суміш води та оцту та замішуємо тісто. Кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  6. Розкачуємо тісто на 12 однакових тонких пластів. Прикладаємо кришку або тарілку діаметром 20 см і вирізаємо по контуру.
  7. Випікаємо кожен корж окремо з обрізками (на пергаменті) протягом 5–7 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Поверхня тіста має підрум’янитися.
  8. Змащуємо кожен охолоджений корж кремом, збираючи торт. Боки також змащуємо  кремом.
  9. Подрібнюємо в крихту обрізки коржів та посипаємо торт з усіх боків. Залишаємо торт на 3–4 години при кімнатній температурі для просочення, а потім охолоджуємо в холодильнику.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні