Середа, 12 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісні страви: медову коврижку готуватимете круглий рік

Пісні страви: медову коврижку готуватимете круглий рік

Этот материал также доступен на русском языке
Тісто для коврижки виходить досить рідким і випікається як заливний пиріг, а після охолодження нарізається на порційні шматочки.

Коврижка медова

Інгредієнти:

  • Цукор – 300 грамів,
  • вода – 350 грамів,
  • мед – 150 грамів,
  • рослинна олія – 175 грамів,
  • какао – 12 грамів,
  • сода – 12 грамів,
  • сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, фініки – за бажанням) – 195 грамів,
  • горіхи – 90 грамів,
  • борошно – 480 грамів,
  • кориця – 3 грами,
  • мускатний горіх – 1 грам.

Приготування:

  1. Тісто для коврижки виходить досить рідким і випікається як заливний пиріг, а після охолодження нарізається на порційні шматочки. Зверніть увагу! Продукти в рецепті розраховані на стандартне деко і 1,5 кілограма готової коврижки.
  2. У каструльку з товстим дном налийте воду, додайте мед, олію та цукор. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
  3. У цей час змішайте какао, соду, корицю та мускатний горіх. Сухофрукти промийте, великі шматочки поріжте ножем або ножицями. Горіхи подрібніть будь-яким зручним способом.
  4. Коли медова суміш закипить, зніміть її з вогню і всипте какао з содою і спеціями. Будьте обережні: сода вступить у реакцію з гарячою рідиною, і суміш почне сильно пузиритися і підніматися. Активно розмішуйте суміш лопаткою, щоб вона не «втекла».
  5. Коли реакція припиниться, всипте родзинки і горіхи, перемішайте і залиште до повного охолодження.
  6. Візьміть глибоке деко і застеліть його фольгою, так, щоб були повністю закриті бортики. Змащувати фольгу нічим не потрібно.
  7. Увімкніть розігріватися духовку на 170 градусів.
  8. Просійте борошно і додайте в остиглу медову суміш із сухофруктами та горіхами. Добре розмішайте виделкою, вінчиком або рукою, щоб не було грудочок борошна.
  9. Одразу ж вилийте тісто в деко, розрівняйте лопаткою і відправляйте випікатися на 15-20 хвилин. Готовність коврижки перевіряйте дерев’яною шпажкою – після протикання коврижки вона має виходити сухою, без сирого тіста.
  10. Готову коврижку дістаньте з дека разом із фольгою і повністю остудіть на решітці. Після цього акуратно зніміть фольгу і наріжте гострим ножем на порційні шматочки. Зберігайте коврижку у закритій коробці, щоб вона не завітрювалася.

Готували Таміла Терзян і Тетяна Данчева

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні