Сімейним рецептом рогаликів поділилися автори Telegram-каналу “Бабусині рецепти”.
Вам буде цікаво: Рогалики за бабусиним рецептом з натуральних продуктів – ароматні, пісочні та смачні
“Скуштувавши один рогалик і зупинитися просто неможливо – рука сама тягнеться за наступними”, – діляться своїми відчуттями від випічки автори рецепту.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 1 ст. л. горілки (саме вона надає крихкості);
- 1 г солі;
- 300 г борошна;
- 30 г цукрової пудри;
- начинка на ваш вибір.
Приготування:
- Просійте борошно на робочу поверхню і додайте до нього щіпку солі.
- Охолодіть вершкове масло в морозильній камері, потім натріть його в борошно і перемішайте масу руками до стану крихти.
- Влийте сметану і додайте горілку, ретельно замісіть тісто.
- Поділіть отримане тісто на шість рівних частин.
- Сформуйте з кожної частини кульки, помістіть їх у миску, накрийте плівкою та приберіть у холодильник на дві години.
- Після цього дістаньте тісто, обваляйте кожну кульку в борошні і розкачайте в тонкі кола. Наріжте їх на вісім рівні трикутники.
- На край кожного трикутника покладіть начинку і акуратно заверніть у рогалик.
- Викладіть рогалики на лист і випікайте при температурі 200 °C протягом 20 хвилин.
- Готові рогалики помістіть у миску і посипте цукровою пудрою.
Читайте також: