Четвер, 6 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкщо мочені яблука не по кишені: як удома приготувати делікатес

Якщо мочені яблука не по кишені: як удома приготувати делікатес

Этот материал также доступен на русском языке
По осені яблук багато, і щоб їх зберегти, частину врожаю замочували, а взимку ласували соковитими моченими яблуками. Але ціни на яблука "кусачі". Як самим їх заквасити?

До редакції зателефонувала читачка із Миколаївської області. Вона попросила розповісти, як заквасити (замочити) яблука. У її регіоні мочені яблука продають по 110 гривень за кілограм, що для неї недоступно.

Мы розповідали про мочений виноград.

Мочені яблука

Інгредієнти:

  • 6-7 кг яблук зимових сортів (жовті або зелені),
  • листя вишні та малини (можна замінити на гілочки),
  • листя смородини (за бажанням),
  • 4 літри води,
  • 2 столові ложки солі (без гірки),
  • 12 столових ложок цукру (з гіркою).

Приготування:

1. Виберіть цілі, неушкоджені яблука. На дно емальованого відра покладіть листя вишні та малини. Щільно викладіть яблука рядами, плодоніжками догори. Зверху яблука знову накрийте листям вишні та малини.

2. Приготуйте розсіл. У 4 літрах води розчиніть сіль і цукор. Добре розмішайте. Бажано додати 1 столову ложку порошку гірчиці – вона бореться з пліснявою, хоча додасть пікантної нотки, що подобається не всім.

3. Обережно влийте розсіл у відро, не заповнюючи його до країв – орієнтуйтеся на риску. Яблука мають бути повністю покриті рідиною. Накрийте яблука тарілкою, щоб вони не спливали.

4. Залиште відро за кімнатної температури на 7 днів. Потім приберіть у підвал або інше прохолодне місце. Через місяць мочені яблука будуть готові.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні