Вівторок, 25 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСправжній одеський форшмак: найкращий рецепт знаменитої страви

Справжній одеський форшмак: найкращий рецепт знаменитої страви

Этот материал также доступен на русском языке
Від приготування ідеального форшмаку вас відокремлює кілька кроків. Він стане коронною стравою вашого столу!

Одеський форшмак – класика, яка ніколи не застаріє. Здивуйте близьких традиційною стравою, перевіреною часом. Ми розповімо, як правильно приготувати форшмак.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачну намазку з 90-х.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 250 г
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Цибуля – половинка невеликої цибулини
  • Вершкове масло – 1 чайна ложка
  • Яблуко – половина, без шкірки

Приготування:

1. Оселедець очистіть від кісток, цибулину та яблуко почистіть.

2. Яйця відваріть до готовності, очистіть від шкаралупи.

3. Цибулю попередньо трохи промаринуйте: наріжте шматочками, складіть у миску. Візьміть в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішайте, залийте цибулю та залиште на 10-15 хвилин.

4. Далі цибулю, оселедець, половинку яблука, яйця складіть у чашу блендера і перебийте до однорідного стану.

5. У готовий форшмак додайте чайну ложку розтопленого вершкового масла і знову все перемішайте.

6. Подавайте на хрусткому багеті, зверху посипавши зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні